Foto: AP/Scanpix
2008. gada Pekinas olimpisko spēļu atkārtotajās dopinga pārbaudēs pozitīvs rezultāts izrādījies vienam no Jamaikas sprinteriem Nestam Kārteram, kurš izcīnīja olimpisko zelta medaļu 4x100 metru stafetē, vēsta portāls "insidethegames.biz".

Jamaikas medijs "RJR News" vēstīja, ka vienam no šīs valsts sportistiem pozitīva izrādījusies atkārto ti pārbaudīto nalīžu A prove, kurā atklāts stimulants metilheksanamīns. Pozitīva izrādījusies arī B prove, ziņo portāls "jamaica-gleaner.com".

"Insidethegames.biz" vēstīja, ka pozitīvas analīzes nav bijušas Jamaikas vieglatlētikas zvaigznei Useinam Boltam, taču arī viņam tiks atņemta Pekinas spēļu zelta medaļa, ja tiks nolemts Jamaikas izlasei pēc Kārtera pārkāpuma diskvalificēt.

Vēlāk tika atklāts, ka pieķertais ir Jamaikas sprinta izlases dalībnieks Nesta Kārters. Viņš ir arī 2012. gada Londonas olimpisko spēļu čempions un 2015. gada pasaules čempions stafetē.

Jau vēstīts, ka Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) veic atkārtotu 2008. gada Pekinas olimpisko spēļu laikā nodoto dopinga analīžu pārbaudi, un 32 sportistiem ņemtās analīzes izrādījušas pozitīvas.

Kā ziņojām, plašs dopinga skandāls saistībā ar Jamaikas vieglatlētiem izcēlās 2013. gadā, kad aizliegto preparātu lietošanā tika pieķerti slavenie sprinteri Taisons Gejs un Asafa Pauels, kā arī citu vieglatlētikas disciplīnu pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!