Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs svētdien izcīnīja otro vietu ASV notiekošā Pasaules kausa izcīņas otrā posma mastu starta B divīzijas sacensībās, tādejādi nopelnot vietu nākamā posma A divīzijā.

Uzvaru sacensībās izcīnīja amerikānis Džojs Mantija, Silovu apsteidzot par 0,37 sekundēm un nopelnot 25 punktus.

Tikmēr latvietis nopelnīja 19 punktus.

Vēlāk svētdien startēs A divīzijas grupa, kurā būs 24 sportisti.

Pirms nedēļas masu starta sacensībās A divīzijā Silovs bija 21.vietā un nopelnīja četrus punktus. Masu starta kopvērtējumā Silovs ar 23 punktiem ieņem 16.pozīciju.

Jau vēstīts, ka Silovs piektdien guva 17.vietu 1500 metru A divīzijas sacensībās. Latvijas sportists distanci veica vienā minūtē un 45,76 sekundēs, uzvaru guvušajam Nīderlandes ātrslidotājam Kjeldam Nuisam zaudējot 3,62 sekundes.

A divīzijas sacensībās startēja kopumā 20 sportisti, kamēr vājāko sportistu B divīzijā piedalījās vēl 30. Četri B divīzijas sportisti šoreiz bija ātrāki par Silovu.

Tikmēr sestdien Silovs stājās uz starta 1000 metru B divīzijas sacensībās, tomēr ar rezultātu minūte un 9,63 sekundes palika vien 18.vietā starp 33 sportistiem.

Kā zināms, pirms nedēļas Kanādā notikušajā Pasaules kausa pirmajā posmā Silovs ieņēma 15.vietu 1500 metru distancē, bet masu starta sacensībās A divīzijā bija 21.vietā starp 22 ātrslidotājiem. Tāpat latvietis guva 19.vietu B divīzijas sacensībās 1000 metru distancē.

Šogad Silovs panācis vienošanos ar jaunu vienību - Nīderlandes izlases sportistes Irēnas Vustas pārstāvošo "Team4Gold" komandu.

Silovs karjeru sāka kā šorttrekists, bet neilgi pirms Vankūveras Olimpiādes pievērsās arī ātrslidošanai un kļuva par pirmo sportistu, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis abās disciplīnās.

Pēc tam viņš pilnībā pievērsās ātrslidošanai. Soču olimpiskās spēles sportistam gan nebija veiksmīgas, labāko sniegumu demonstrējot 1500 metru distancē, kurā viņš izcīnīja 14.vietu.

Šosezon Pasaules kausa sezonā paredzēti pieci atsevišķi Pasaules kausa posmi, bet sacensību lielais fināls gaidāms nākamā gada martā Nīderlandē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!