Austrālijas tenisisti svētdien Nicā kļuva par Deivisa kausa ieguvējiem.
Tas kļuva skaidrs jau pēc tam, kad svētdienas pirmajā vienspēlē austrālietis Marks Filipusis četros setos ar 6-3, 5-7, 6-1 un 6-2 pieveica Francijas komandas pirmo numuru Sedriku Piolīnu, un rezultāts mačā kļuva 3:1 Austrālijas komandas labā.

"Nekad vēl nebiju tik labi noskaņojies spēlei, kā šodien. Neapšaubāmi šodien esmu izcīnījis vissvarīgāko uzvaru - tagad tikai sāksies mana tenisista karjera," pēc panākuma jūsmoja 23 gadus vecais Filipusis.

Pagājušajā gadā gan svētdienas gaviļnieks dēļ nesaskaņām ar komandas kapteini Džonu Ņūkombu atteicās spēlēt Deivisa kausa komandā, tomēr tagad sportists atzinis, ka toreiz kļūdījies.

Arī Ņūkombs vecās problēmas nepieminēja, bet norādīja uz sportista teicamo sniegumu: "Tā ir labākā spēle, kuru Marks aizvadījis spēlējot ar galvu. Viņa spēlē nebija kāpumu un kritumu - bija vienīgi kāpumi."

Kā atzina Ņūkombs, Filipusis spēles gaitā nemitīgi uzlabojis savu sniegumu, un pēdējos divos setos bijis jūtami labāks par savu pretinieku.

Finālmača pēdējā spēlē francūzis Sebastjens Grosžans ar 6-4 un 6-3 pārspēja Leitonu Hjūitu, tomēr šai uzvarai bija nozīme tikai fināla galarezultāta noteikšanai - ar 3:2 uzvarēja Austrālijas tenisisti.

Austrālieši pēdējo reizi Deivisa kausu savā īpašumā spēja iegūt 1986. gadā, bet kopumā viņiem tas izdevies 27 reizes. Tikai ASV tenisisti lielo sudraba kausu izcīnījuši par trijām reizēm vairāk.

Žurnālistu jautāts, vai uzvarai par godu šovakar tiks baudīts arī kas stiprāks par ūdeni un apelsīnu sulu, Filipusis, kas ir grieķu imigranta dēls, atbildēja: "Teicu draugiem, lai atrod man kādu labu ozo.'

Par to, lai uzvarētāji Francijā nejustos pamesti, parūpējās austrāliešu līdzjutēju tūkstotis, kas visai komandai sarīkoja vētrainas un nerimstošas ovācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!