Foto: LETA
Otrdien Turcijā smagā autoavārijā ir cietis viens no spēcīgākajiem Latvijas džudistiem svara kategorijā virs 100 kg, potenciālais Londonas Olimpisko spēļu dalībnieks Vladimirs Osnačs, sociālajā portālā "Facebook" paziņojuši sportista tuvinieki.

Dodoties uz Stambulas lidostu, avarējis mikroautobuss, kurā bijis Latvijas sportists, un Osnačs šai negadījumā guvis vairākas traumas un pašreiz atrodas Stambulas slimnīcā. Viņam konstatēts smadzeņu satricinājums, plaušu savainojums un kājas lūzums. Sportista stāvoklis tiek raksturots kā smags, bet stabils.

Pēc avārijas Osnačs slimnīcā tika ievadīts mākslīgajā komā, bet ceturtdien viņš no tās ir izvadīts un atrodas pie samaņas un tiek gatavots operācijai. Tā kā dodoties ceļojumā džudists nav bijis apdrošinājies, operācijai un ārstēšanai ir nepieciešami 20 000 eiro, kas pašlaik tiek vākti, informē Latvijas Džudo federācijas ģenerālsekretārs Vsevolods Zeļonijs.

Latvijas Džudo federācijas ģenerālsekretārs uzsvēra, ka ir svarīgi, lai operāciju veiktu pēc iespējas ātrāk un Osnačs varētu sākt atveseļošanās un rehabilitācijas procesu. "Viņš pēc ranga savā svara kategorijā pretendē uz Londonas Olimpisko spēļu ceļazīmi. Mēs domājam, ka viņam ir labas izredzes pie tāstikt, tāpēc ir svarīgi pēc iespējas ātrāk sākt atveseļošanos," paskaidroja Zeļonijs.

Osnačs pagaidām paliks Bulgārijā, bet, tiklīdz viņa veselības stāvoklis to atļaus, viņš atgriezīsies mājās.

Rīgas Domes Sabiedrisko attiecību nodaļa ceturtdien informēja, ka Latvijas džudista ārztēšanai tiks ziedoti 15 000 eiro no Rīgas mēra Nila Ušakova ziedojumu konta, kas tika izveidots, mēram ārstējoties no Rīgas maratonā piemeklētajām veselības problēmām.

Jau ziņojām, ka šogad Vladimirs Osnačs ir uzrādījis augstvērtīgus rezultātus starptautiskās sacensībās, ieskaitot otro vietu Pasaules kausa izcīņas posmā Tallinā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!