Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Regbija kluba "Livonia" pirmā komanda ar nosaukumu "Autowelt/Livonia" sestdien, 11. maijā, Depo laukumā Siguldā triumfēja Latvijas čempionāta pirmajā no trim posmiem regbijā 7.

"Livonia" klubam šī bija jau trešā uzvara pēc kārtas pār "RK Miesnieki" Latvijas čempionāta spēlēs kopā skaitot gan klasisko regbiju, gan Latvijas čempionāta posmu finālus regbijā 7. Pirmā posma finālā "Autowelt/Livonia" veica sešus piezemējumus un pārspēja "RE-FortMiesnieki" komandu ar negaidīti pārliecinošu 41:7.

Finālspēlē livoniešu pārsvars bija nomācošs. Pirmajā puslaikā ar diviem piezemējumiem izcēlās Ainārs Bērziņš, ar vienu – Kristaps Bērziņš. Otrajā puslaikā bumbu pretinieku ieskaites laukumā piezemēja Artūrs Kisle, Kristaps Bērziņš, lietuvietis Toms Zibolis un Vigo Valdavs juniors uz ko tikai pašā spēles izskaņā miesniekiem atbildēja Toms Avsejevs.

Abu klubu labākās komandas regbijā 7 pēdējos Latvijas turnīros allaž ir tikušās to finālos.

2012. gadā "Autowelt/Livonia" uzvarēja "LDE Miesniekus' arī pēdējā savstarpējā mačā Latvijas čempionātā piecpadsmitniekā (13:5), kā arī regbija 7 čempionāta pēdējā – trešā posma finālmačā.

"Rezultāts mani ļoti apmierina, jo ar katru spēli komanda rādīja aizvien labāku sniegumu", - pēc kausa iegūšanas sacīja "Autowelt/Livonia" treneris, lietuviešu speciālists Edmunds Ščavinsks.

"Es pat nevaru komandā izcelt kādu labāko, taču varu pateikt tikai to, ka spēlējam gudru regbiju. Tik liels rezultāta pārsvars finālā rāda tikai to, ka bijām spēcīgāki un labāk koncentrējušies", piebilda treneris.

Sestdienas uzvara "Autowelt/Livonia" bija revanšs par piedzīvoto zaudējumu Latvijas kausa izcīņas finālā regbijā 7 pret "RE-Fort/Miesnieki", kas 1. maijā arī risinājās Siguldā.

Priekšsacīkstēs B grupā "Autowelt/Livonia" uzvarēja visās trīs spēlēs ar 27:0 pārspējot 'RK Baldone/LSPA", ar 34:5 – "Beverīna/Fēnikss" un ar 31:0 – "LLU/Telms'. Pusfinālā komanda ar 48:5 uzvarēja "RTU/Miesniekus".

Kluba otrā komanda "Garkalne/Livonia" pirmajā posmā izcīnīja piekto vietu astoņu komandu konkurencē. Priekšsacīkšu A grupā tā ar 25:14 uzvarēja "LMT/Ežus", ar 7:12 zaudēja 'RTU/Miesniekiem" un ar 5:12 – "RE-Fort/Miesniekiem". Pusfinālā par piekto vietu 1993. gada regbija 7 Pasaules kausa finālturnīra dalībnieka Nikolaja Petjuņina sestdien pārraudzītā komanda ar 36:14 uzvarēja "LLU/TELMS", bet spēlē par piekto vietu – ar 24:5 – "LMT/Ežus".

Jāatzīmē kādreizējā Latvijas bobslejista, Vankūveras ziemas olimpisko spēļu dalībnieka Pāvela Tulubjeva iekļaušanās regbistu saimē pārstāvot "Garkalni/Livonia" un viņa izdarītais pirmais piezemējums mačā par piekto vietu, kā arī izcila darbība aizsardzībā, kas spēles beigās liedza gūt piezemējumu pretiniekiem Pārējos trīs piezemējumus šajā spēlē izdarīja ārzemnieki – francūzis Antuāns Teilārs un divus – lietuvietis Gedimins Švoba.

"Puiši ir malači! Visi nostrādāja ļoti labi – ar plusa zīmi", - pēc turnīra priecīgs bija Petjuņins Visvairāk punktu savāca lietuvietis [Švoba], kurš jau daudzus gadus spēlē regbiju, taču nākamais pēc gūtajiem punktiem bija Tulubjevs, kurš sācis spēlēt tikai februārī. Viņam ir potenciāls, jo viņš izprot un lasa spēli. Viņam ir viss, kas vajadzīgs regbijam 7 – gan laba masa, gan ātrums, kā arī pats galvenais – galva. Viņa priekšā noņemu cepuri.

'Autowelt/Livonia" bija pārstāvēta šādā sastāvā (iekavās spēlētāja gūtie punkti):
Ainārs Bērziņš (19), Toms Zibolis (25), Artūrs Kisle (10), Norberts Bekmanis (10), Gedimins Čekanausks, Vigo Valdavs (39), Kristaps Bērziņš (34), Jurijs Fomins (5), Simons Fuko (13), Jānis Riekstiņš (10), Jurijs Frangulans (7), Vaidots Goba (15).

"Garkalne/Livonia" bija pārstāvēta šādā sastāvā (iekavās spēlētāja gūtie punkti):
Pāvels Tulubjevs (25), Mārtiņš Rundāns (5), Kaspars Jēkabsons (10), Deivids Cjukša (4), Gedimins Švoba (32), Emīls Krūmiņš (2), Mārtiņš Upītis (5), Emīls Zerafims, Raitis Zalāns, Artūrs Ozoliņš, Antu;ans Teilārs (17).

Vietu kārtība 1. posmā: 1. "Autowelt/Livonia", 2. "RE-Fort/Miesnieki", 3. "RK Baldone.LSPA", 4. "RTU/Miesnieki", 5. "Garkalne/Livonia", 6. "LMT/Eži"., 7. "LLU/TELMS", 8. "Beverīna/Fenikss".

Otrais posms valsts čempionātā šajā olimpiskajā disciplīnā 20. jūlijā notiks "Livonia" mājvietā – Upesciema stadionā, bet trešā posma norises vieta un precīzs laiks vēl nav zināms. Par Latvijas čempioni kļūst komanda, kurai ir mazākā posmos izcīnīto v ietu summa.

Nākamā spēle kluba komandai būs klasiskajā regbijā, ko RFC "Livonia" aizvadīs trešdien, 15. maijā viesos Jelgavā pret LLU.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!