Kitija Auziņa piektdien Madonā Pasaules kausa rollerslēpošanā 200 metru sprinta finālā spraigā cīņā pārspēja Patrīciju Eiduku, kamēr vīriešu konkurencē mājinieku favorīts Raimo Vīgants tika diskvalificēts pusfinālā.

Madonas ielās un sporta bāzē "Smeceres sils" uz starta līnijas šajā nedēļas nogalē stāsies sportisti no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Vācijas un Norvēģijas, kuri sacentīsies Pasaules kausa otrajā posmā. Covid-19 ierobežojumi pēdējā brīdī liedza dalību vairākām Eiropas valstīm.

Diena sākās ar kvalifikācijas mačiem, kuros Auziņa uzrādīja par sekundes desmitdaļu labāku rezultātu nekā Eiduka. Vīriem ātrākais bija norvēģis Patriks Fosums Kristofešsens, kurš par 0,1 sekundi bija ātrāks nekā trīs tuvākie sekotāji, starp kuriem bija arī Vīgants. Sieviešu konkurencē gan startēja tikai piecas sportistes, turklāt visas latvietes, bet vīru mačos – 12 dalībnieki.

Junioriem kvalifikācijā 19 sportistu konkurencē nepārspēts bija Niks Saulītis, bet juniorēm starp desmit sportistēm ātrākā bija vāciete Merle Rihtere.

Pavisam spraigs izvērtās sieviešu sacensību fināls, kurā soli solī slēpoja divas latvietes, bet finiša līniju pirmā šķērsoja Auziņa, tikai nedaudz pārspējot Eiduku. Trešajā vietā finišēja Signe Miķelsone.

Vīriešu sacensībās Vīgants pusfinālā par pāragru startu saņēma otro brīdinājumu un tika diskvalificēts. Līdz ar to vīru fināls iztika bez Latvijas dalībniekiem, bet uzvaru tajā sīvā cīņā izrāva vācietis Niko Rīkofs, kurš aiz sevis atstāja Kristofešsenu un Ragnāru Andresēnu.

Junioriem finālā nepārspēts bija Saulītis, kurš apsteidza igauni Stīvu Vahi, bet trešais bija Lauris Kaparkalējs. Juniorēm pirmā finiša līniju šķērsoja Rihtere, bet uz goda pjedestāla kāpa arī Samanta Krampe un Līva Šahno.

Sestdien sacīkstes ar masu sprintu turpināsies Madonas ielās, savukārt svētdien – individuālais starts klasiskajā stilā "Smeceres sils" sporta bāzē. Arī šogad dalībnieki atradīsies vienlīdzīgos apstākļos, jo visi startēs ar vienādām tehniskā atbalstītāja "FF Rollerskis" rollerslēpēm.

Pirmais Pasaules kauss rollerslēpošanā Latvijā tika rīkots 2006. gadā – Priekuļos, bet Madonā šogad tiek aizvadīts jau piektais Pasaules kausa posms. Pērn pasaules čempionāts rollerslēpošanā atnesa Latvijai divas godalgas – Niks Saulītis 200 metru sprinta distancē junioriem izcīnīja bronzas godalgu, savukārt Raimo Vīgants 20 kilometru distancē ar masu startu elites konkurencē bija trešais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!