Foto: AP/Scanpix/LETA
Arina Baikova trešdien Kazaņā Eiropas čempionātā (EČ) 25 metru baseinā 200 metru peldējumā uz muguras pārvarēja pirmo kārtu, iekļūstot pusfinālā.

200 metru peldējumā uz muguras Arina Baikova distanci veica divās minūtēs un 12,96 sekundēs, kas ir jauns sportistes personiskais rekords, savā peldējumā paliekot pēdējā vietā, bet kopvērtējumā ierindojoties 22. pozīcijā no 23 startējušajām sportistēm.

Sniegums ļāva ieņemt otrās rezervistes vietu pusfinālā. Tā kā pusfinālā drīkst startēt pa divām vienas valsts sportistēm, bet Baikovu apsteidza pa trim četru valstu peldētājām, vēl dažām atsakoties no starta pusfinālā, arī Latvijas peldētāja ieguva tiesības startam pusfinālā.

Pusfināls notiks trešdienas vakarā.

100 metru peldējumā brasā vīriešiem Daniils Bobrovs uzrādīja rezultātu viena minūte un 0,35 sekundes, kopvērtējumā paliekot 33. vietā 39 sportistu konkurencē.

Tikmēr 50 metru brīvā stila sacensībās Kristaps Miķelsons savā peldējumā ar rezultātu 23,39 sekundes ierindojās sestajā vietā, bet kopvērtējumā viņam 48. pozīcija 51 dalībnieka konkurencē.

Jau ziņots, ka Latviju šajā čempionātā pārstāv Arina Baikova, Gabriela Ņikitina, Daniils Bobrovs, kā arī divi junioru vecuma sportisti – Ronens Kermans un Kristaps Miķelsons, kuriem šī ir debija kontinenta čempionātā pieaugušajiem. Treneru korpusā uz Kazaņu devusies Aiva Miķelsone, Sergejs Kurmeļevs un Mauro Bordža.

Latvijas viena no vadošajām peldētājām Ieva Maļuka šobrīd trenējas Spānijā un gatavojas decembrī gaidāmajam pasaules čempionātam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!