Eiropas peldēšanas čempionātā 25 metru peldbaseinā piektdien risinās ceturtajā diena, kurā uz starta izgāja trīs no pieciem Latvijas pārstāvjiem, bet neviens no viņiem nekvalificējās pusfinālam, vēsta Latvijas Peldēšanas federācija.

Visaugstāko vietu starp Latvijas pārstāvjiem piektdien ieņēma Daniils Bobrovs, kurš 200 metru brasā distanci veica divās minūtēs un 09,41 sekundē (2:09,41), tādējādi 24 sportistu konkurencē ierindojoties 21.vietā. Bobrovs spēja demonstrēt labāko sniegumu pēdējo trīs gadu laikā, tomēr joprojām teju par sekundi atpaliekot no pašam piederošā nacionālā rekorda šajā distancē, kurš tika sasniegts 2017.gada novembrī.

23. vietu 100 metros uz muguras ar rezultātu viena minūte un 01,55 sekundes (1:01,55) ieņēma Arina Baikova. Lai kvalificētos pusfinālam šoreiz bija jāpeld ātrāk par 1:00,32, savukārt Arinas personiskais rekords šajā distancē ir par 0,83 sekundēm lēnāks.

Visbeidzot Kristaps Miķelsons turpināja veiksmīgo debiju pieaugušo čempionātā – pēc pirmajās dienās sasniegtajiem personīgajiem rekordiem un kvalificēšanās savam pirmajam pusfinālam, Kristaps arī šodien spēja uzlabot savu personīgo rekordu 200 metru brīvajā stilā. Valmierietis pirmo reizi savā karjerā šajā distancē pavadīja mazāk par vienu minūti un 50 sekundēm, kļūstot par piekto latvieti, kuram tas bijis pa spēkam. Finišējot pēc vienas minūtes un 49,99 sekundēm (1:49,99), mūsu juniors ierindojās 36. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!