Foto: facebook.com/arinka.baikova
Arina Baikova sestdien Kazaņā notiekošajā Starptautiskās Peldēšanas federācijas (FINA) Pasaules kausa (PK) posmā peldēšanā 25 metru baseinā uzrādīja astoto rezultātu 200 metru kompleksajā peldējumā.

Baikova priekšsacīkstēs šo distanci nopeldēja divās minūtēs un 15,49 sekundēs, ierindojoties astotajā vietā. Cīņā par pēdējo vietu finālā viņa par 0,3 sekundēm apsteidza serbieti Anju Crevaru.

Šajā distancē startēja 11 peldētājas.

Finālā Latvijas peldētāja finišēja pēc divām minūtēm un 15,25 sekundēm, ieņemdama astoto vietu.

Par uzvarētāju kļuva Maskavā dzimusī Šveices peldētāja Marija Ugoļkova, kura distanci veica divās minūtēs un 6,59 sekundēs. Viņa par 0,13 sekundēm apsteidza Ukrainas pilsētā Poltavā dzimušo Turcijas peldētāju Viktoriju Ginešu un par 0,35 sekundēm - ungārieti Zuzannu Jakobosu.

Tikmēr 100 metros brīvajā stilā Baikova finišēja 55,44 sekundēs, kas deva 19.vietu 34 peldētāju konkurencē.

Gabriela Ņikitina šajā distancē ieņēma 22.vietu, finišējot pēc 56,37 sekundēm.

Jau ziņots, ka ceturtdien Baikova izcīnīja astoto vietu 100 metru kompleksajā peldējumā, bet piektdien sasniedza desmito rezultātu 200 metru brīvā stila peldējumā.

Pasaules kausa ceturtais posms Kazaņā noslēgsies sestdien.

Nākamnedēļ turpat gaidāmajā Eiropas čempionātā 25 metru peldbaseinā Latviju pārstāvēs Arina Baikova, Gabriela Ņikitina, Daniils Bobrovs, kā arī trīs junioru vecuma sportisti - Ronens Kermans, Kristaps Miķelsons un Jegors Mihailovs, kuriem šī būs debija kontinenta čempionātā pieaugušajiem. Sešas dienas garajā sacensību programmā Latvijas sportisti startēs 24 individuālajās disciplīnās un četrās stafetēs.

Latvijas viena no vadošajām peldētājām Ieva Maļuka šobrīd trenējas Spānijā un gatavojas decembrī gaidāmajam pasaules čempionātam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!