Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pagājušās sezonas prestižākā motošosejas sacensību seriāla "MotoGP" vicečempions Frančesko Banjaja šīs nedēļas sākumā vadījis automašīnu alkohola reibumā un izraisījis avāriju, par ko viņam draud transportlīdzekļa vadītāja tiesību atņemšana, vēsta spāņu laikraksts "Diario de Ibiza"

Itāļu sportists agrā otrdienas rītā Ibizā nenovaldīja savu "Citroen" automašīnu un iebrauca grāvī. Likumsargi viņa izelpā konstatēja 0,87 promiļu klātbūtni, bet Spānijā maksimālā norma ir 0,25 promiles. "Ducati" komandas braucējs bija vienīgais šajā negadījumā iesaistītais. Savainojumi viņam netika konstatēti.

Vēlāk šo informāciju apstiprināja arī "Ducati" komanda, un Banjaja nāca klajā ar oficiālu paziņojumu, atvainojoties par notikušo. "Ņemot vērā, ka šobrīd sezonā ir vasaras pārtraukums, atpūtos Ibizā kopā ar draugiem. Svinējām manu neseno uzvaru Nīderlandes posmā. Diskotēku atstāju ap 3:00 no rīta un iebraucu aplī, bet beigās attapos ar priekšējiem riteņiem grāvī. Neviens cits transportlīdzeklis vai cilvēks negadījumā nebija iesaistīts."

"Man ir žēl, ka šādi notika, jo esmu praktiski nedzērājs, un šī bija nopietna neuzmanība no manas puses. Esmu guvis savu mācību – nekad nesēdieties pie stūres alkohola reibumā," mudināja Banjaja.

Sportistam potenciāli draud autovadītāja tiesību atņemšana uz laiku no viena līdz četriem gadiem. Incidents noticis vien divas nedēļas pēc itāļa uzvaras Nīderlandē. "MotoGP" karjeras laikā Banjaja kopumā guvis septiņas uzvaras un pagājušajā sezonā bija vicečempions. Pēc trim uzvarām pēdējo sešu posmu laikā šobrīd viņš kopvērtējumā ir ceturtais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!