Foto: stock.xchng
Balsojums par 2018.gada ziemas olimpisko spēļu rīkotājiem būs ļoti saspringts, uzskata Francijas kalnu pilsētiņas Anesī kandidatūras vadītājs Šarls Beigbedērs.

47 gadus vecais biznesmenis par kandidatūras vadītāju kļuva janvārī, nomainot Edgaru Grospironu, kurš atkāpās mēnesi pirms tam.

Beigbedērs uzskata, ka cīņa ar pārējām kandidātēm uz 2018.gada olimpisko spēļu rīkošanu - Dienvidkorejas pilsētu Pjenčanu, Vācijas metropoli Minheni - būs ļoti sīva.

Pjenčana, kura kandidē trešajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas, viņaprāt, ir favorīte, bet Minhenes priekšrocība ir, ka tā var kļūt par pirmo pilētu, kur notikušas gan vasaras, gan ziemas olimpiskās spēlēs.

Tagad Anesī ir jāsamazina konkurentu pārsvars, jo pēc vadītāju maiņas šī kandidatūra piedzīvoja mazu krīzi.

100 Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) pārstāvji 6.jūlijā Durbanā balsojumā noteikts, kurā pilsētā notiks 2018.gada olimpiskās spēles.

"Visām trīs pilsētām ir labas izredzes uzvarēt," aģentūrai AFP teica Beigbedērs. "Parunājot ar SOK pārstāvjiem, man radās iespaids, ka visām trijām pilsētām ir labas izredzes, jo mūs apsveica pēc tehniskās prezentācijas."

"Starpība nav liela un es ticu, ka mēs varam uzvarēt," viņš tupināja. "Esmu pārliecināts, ka mūsu dosjē atbilst mūsdienu olimpiskajai kustībai."

"Ziemas olimpisko spēļu prioritāte ir iedvesmot jaunos sportistus. Kas veiksmīgāk ietekmēs jauniešus, ja ne ziemas olimpiskās spēles ziemas sporta veidu valstī?" retoriski jautāja Anesī kandidatūras prezidents.

Tāpat Beigbedērs nav vilcinājies pieņem Anesī kandidatūras prezidenta amatu, kaut arī viņam ir savs bizness.

"Ziemas sports ir viens no tiem, kas man padodas un kāpēc neizmantot iespēju?" stāstīja Beigbedērs. "Man ir ļoti laba komanda, kura pierādījusi, ka bez manas klātbūtnes var veiksmīgi tikt galā ar darbiem."

"Ja mēs uzvarēsim, es turpināšu darbu," viņš uzsvēra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!