Nākamās sezonas Baltijas Handbola līgas (BHL) turnīrā tiks mainīta izspēles sistēma, bet komandu skaits palicis nemainīgs, informē Latvijas Handbola federācija.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, BHL sacentīsies 13 komandas – pa piecām no Lietuvas un Igaunijas un trīs no Latvijas.

Baltijas līgā Lietuvu turpinās pārstāvēt pieci klubi, kas saglabājuši kvotu pēc aizvadītajā sezonā sasniegtajiem rezultātiem. BHL finālčetriniekā iekļuvušie Viļņas "Šviesa" handbolisti, kuri pagājušajā sezonā izcīnīja bronzas medaļas, kā arī Klaipēdas "Dragūnas", Kauņas "Granitas-Karys" un Alītas "Varsas". Viļņas "Amber" komanda debitēs BHL, nomainot "Vilnius".

Tikmēr Igauniju Baltijā pārstāvēs "Viljandi", Pelvas "Serviti", "Tapa", "Tallinn" un "Tallas/Mistra" komandas.

Savukārt Latvijas vārdu Baltijas līmenī nesīs Dobeles "Tenax", "ASK Zemessardze/LSPA" un "Ogre/Hydrox".

"Pagājušajā sezonā tika spēlēti divi apļi un visas komandas savā starpā tikās divas reizes – mājās un izbraukumā. Taču Lietuvas, Latvijas un Igaunijas spēcīgākās komandas piedzīvoja pārāk lielu slodzi, jo bija jāspēlē ne tikai Baltijas līgā, bet arī nacionālajos čempionātos un Eiropas kausa turnīros. Līdz ar to nākamajā sezonā sacensības notiks apakšgrupās, pēc tam astoņas komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, un čempioni tiks noskaidroti "Final 4" sacensībās", – ar jauno sacensību sistēmu iepazīstināja jaunais BHL direktors Tads Jansons.

Pēc aizvadītajā sezonā sasniegtajiem rezultātiem komandas tika sadalītas divās apakšgrupās.

A grupā spēlēs Klaipēdas "Dragūnas", Kauņas "Granitas-Karys", Viļņas "Amber", "Viljandi", "Tallas/Mistra", "Ogre/Hydrox" un "ASK Zemessardze/LSPA".

B grupā sacentīsies Viļņas "Šviesa", Alītas "Varsa", Pelvas "Serviti", "Tapa", "Tallinn" un Dobeles "Tenax".

BHL regulārā sezona sāksies 24. septembrī un noslēgsies 2023. gadā. 6. februārī. Ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas četras labākās komandas. Baltijas līgas čempioni kļūs zināmi 15.- 16. aprīlī. Regulārās sezonas uzvarētāji iegūs tiesības rīkot "Final 4".

Baltijas handbola līga pastāv kopš 1993. gada. Visas līgas pastāvēšanas laikā tajā spēlējušas ne tikai Lietuvas, Latvijas un Igaunijas komandas, bet arī Somijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Krievijas klubi un pat Grenlandes vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!