Foto: Publicitātes foto
Baltijas valstīs lielākais starptautiskais šaha festivāls "RTU Open" noslēdzies ar poļa Bartoša Sočko uzvaru A turnīrā, informē pasākuma rīkotāji.

Svinot uzvaras A turnīra pēdējā kārtā un izcīnot pa septiņiem punktiem no deviņiem iespējamiem, festivāla galvenajās sacensībās pirmo vietu dalīja lielmeistari Bartošs Sočko un holandietis Robins van Kampens.

Papildrādītāji labāki bija poļu šahistam, kurš līdz ar to kļuva par trešā "RTU Open" uzvarētāju.

Pirms pēdējās kārtas situācija turnīra tabulas galvgalī bija sarežģīta - 10 šahisti bija izcīnījuši pa sešiem punktiem astoņās partijās. Tas garantēja saspringtu cīņu turnīra pēdējā kārtā. Pirmais no līderu grupas izcēlās Sočko, kurš pieveica Aloizu Kveini, izmantojot lietuvieša taktisku kļūdu. Robins van Kampens izspēlējot vecindiešu aizsardzību, pārspēja lietuviešu starptautisko meistaru Vaidu Sakalausku un pievienojās Bartošam Sočko turnīra tabulas augšgalā.

Neizšķirti noslēdzās Krievijas pārstāvju Mihaila Antipova – Vladimira Burmakina un Igora Rauša (Čehija) – Maksima Lugovskoja (Krievija) partijas.

Savukārt Latvijas pārstāvja Igora Kovaļenko un jaunā amerikāņu starptautiskā meistara Daniela Naroditska cīņa noslēdzās neizšķirti, un Kovaļenko ieguva piekto vietu.

B turnīrā arī dalīta pirmā vieta ar identisku punktu skaitu – septiņi no deviņiem iespējamajiem Latvijas pārstāvjiem Nikojam Krilovam un Edgaram Unguram. Papildrādītāji labāki bija Krilovam, kurš tādējādi kļuva par B turnīra uzvarētāju.

C turnīrā pārliecinošu uzvaru ar 6,5 punktiem no 7 iespējamajiem izcīnīja RTU pārstāvis Mihails Gutmans, kurš tuvākos sekotājus zviedru Kristeru Lāgeboru un krievu Juriju Ņesterovu apsteidza par punktu.

D turnīrā jeb ātrspēlē uzvarēja Fēru salu pārstāvis Helgi Dams Ziska, aiz sevis atstājot Igoru Kovaļenko un Krievijas pārstāvi Dāvidu Paravjanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!