Jaunizveidotā sporta biedrība "Bērnu un jaunatnes basketbola skola Ķeizarmežs" (BJBS "Ķeizarmežs") turpinās Valtera basketbola skolas (VBS) iesāktos darbus un nedomā kaut ko radikāli mainīt izveidotajā jauno basketbolistu trenēšanas sistēmā, ceturtdien preses konferencē atklāja BJBS "Ķeizarmežs" vecākais treneris Ainars Bagatskis.
Kā ziņots, "Skonto" grupas uzņēmums SIA "Ķeizarmežs" ir parakstījis līgumu par VBS funkciju pārņemšanu, un speciāli šim mērķim tika nodibināta BJBS "Ķeizarmežs". Bezatlīdzības līgums tika parakstīts 2.jūlijā. VBS nodod BJBS "Ķeizarmežs" arī savas tiesības bez atlases turnīriem piedalīties Latvijas jaunatnes basketbola līgas pirmajā divīzijā.

"Krasi nekas jau nemainīsies, jo Valda Valtera iesāktais darbs ir teicams. Varētu pat teikt, ka Valtera sistēma ir vislabākā Latvijā. Mainīsies tikai dažas nianses," saka Bagatskis. "Mums ir izdevies saglabāt visus VBS trenerus, izņemot Raivo Otersonu. Būs arī Ivars Liepa, kurš, pēc manām domām, Latvijā nav novērtēts. Tuvākajā laikā tikšos ar vēl vairākiem jaunajiem treneriem."

"Primārais uzdevums, protams, "atraut" bērnus no ielas. Gribam piesaistīt bērnus sportam," piebilst Bagatskis. "Būšu šeit vecākais treneris, taču tas nenozīmē, ka trenēšu. Pats vēl pāris gadus domāju spēlēt. Mans uzdevums ir rūpēties par skolas attīstību."

Jaundibinātajā skolā būs septiņas vecuma grupas audzēkņiem no 7 līdz 18 gadiem. Visas treniņu nodarbības un inventārs, kā arī piedalīšanās turnīros būs bez maksas, tādējādi BJBS "Ķeizarmežs" dos iespēju sportot arī maznodrošināto ģimeņu bērniem.

Runājot par projektiem, Bagatskis atklāja, ka jauno basketbolistu komandām vajadzētu piedalīties turnīros ārzemēs. "Jācenšas, lai tiktos ar lietuviešiem, Franciju, Spāniju. Tas būs dārgi, bet tas ir tā vērts," turpina Bagatskis. "Protams, izmantošu basketbolista karjerā iegūtos kontaktus, lai palīdzētu jaunajiem basketbolistiem."

"No brīža, kad radās ideja par skolas izveidi, ir pagājuši četri Olimpiskie cikli. Doma radās 1988.gadā pēc Seulas Olimpiādes. Galvenais mērķis bija izaudzināt kādu basketbolistu līdz Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) līmenim, un tas ir sasniegts. Kā zināms, Andris Biedriņš ir iekļuvis NBA," saka VBS prezidents Valdis Valters.

"Skola kā privātskola nevarēja pastāvēt. Nebija pat likuma, pēc kura VBS varētu pastāvēt. Biju pat Saeimā, taču atbalstu neradu. Pazuda arī pašvaldības finansējums, valsts arī nevarēja atbalstīt, arī Latvijas Basketbola savienībai intereses nebija," par VBS pazušanas iemesliem teica Valters. "Tas man bija kā dzīves projekts."

VBS 16 gadu pastāvēšanas laikā trenējušies tagad labi pazīstamie basketbolisti, piemēram, Biedriņš, Kristaps Purnis, Kaspars Kambala, Sandis un Kristaps Valteri, Raitis Grafs, Armands Šķēle. No 1992.gada VBS komandas piedalījās Latvijas jaunatnes basketbola līgā, kurā kopumā ir izcīnīti 32 čempionu tituli dažādās vecuma grupās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!