Foto: LETA

Šajā nedēļas nogalē, 17. un 18.jūlijā, Cēsu Olimpiskajā centrā Priekuļos norisināsies Latvijas čempionāts un arī Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensības rollerslēpošanā, kas būs šīs sezonas pirmais valsts čempionāta posms distanču slēpošanas vasaras paveidā. Slēpošanas un biatlona centrā "Cēsis" startēs arī daži citu valstu pārstāvji, kā arī daži mūsu biatlonisti, tajā skaitā Baiba Bendika un māsas Buliņas, informē Latvijas Slēpošanas federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Maija beigās Cēsu Olimpiskajā centrā Priekuļos notikušās FIS sacensības bija šīs sezonas pirmās FIS sacensības šajā sporta veidā Eiropā. Tad sacentās tikai pieaugušie un juniori. Šoreiz papildu viņiem par Latvijas čempionāta medaļu komplektiem cīnīsies visu jauniešu grupu un arī bērnu grupu dalībnieki S10 un V10 (2011.g. un jaunāki). Arī pagājušajā gadā pirmais posms norisinājās Cēsu Olimpiskajā centrā, tiesa, nedaudz vēlāk – augusta pašā sākumā.

Sacensību programmā nekādas izmaiņas nav ieviestas, proti, dalībniekiem sacenšoties īsajā distancē abos slēpošanas stilos ar intervāla startu. Pirmajā dienā būs klasiskais stils, bet otrajā – brīvais stils. Lielākām grupām būs jāveic 10,4km (vīriešiem, junioriem un V18 grupas jauniešiem) un 5,2km (sievietēm, juniorēm un S18 grupas jaunietēm), kuras būs arī FIS kategoriju grupas, bet paši mazākie (bērni no S10 un V10, kā arī jaunieši S12, V12 un S14) brauks 1,2km.

Pirmie abas dienas sacensības plkst. 9.00 uzsāks bērni S10, V10 un jaunieši S12, V12, bet FIS sacensību sākums abas dienas paredzēts plkst.11.30.

Pagaidām ir pieteikušies četru valstu pārstāvji – Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Portugāles. Pagājušajā gadā pirmajā dienā sievietēm cerības konkurentēm neatstāja Kitija Auziņa, bet otrajā dienā slidsolī pārliecinoši pirmā bija Baiba Bendika, revanšējoties par zaudējumu pirmajā dienā klasikā. Vīriešiem klasikā labākais bija Roberts Slotiņš, bet slidsolī ļoti spraigā cīņā Aleksandrs Artūrs Ļūle par 3 sekundēm apsteidza Lauri Kaparkalēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!