Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas šorttrekisti Reinis Bērziņš un Roberts Krūzbergs piektdien Nīderlandes pilsētā Dodrehtā sasniedza nākamās kārtas sacensības attiecīgi 1500 un 1000 metru distancēs.

1500 metru sacensības sportisti sāka no ceturtdaļfināla, kurā Bērziņš savā slidojumā bija trešais, finišēdams pēc divām minūtēm un 22,510 sekundēm. Pusfinālam uzreiz kvalificējās pirmie divi sportisti no slidojuma, bet Bērziņš nākamo kārtu sasniedza, pateicoties uzrādītājam rezultātam.

Krūzbergs savā slidojumā finišēja piektais, bet vēlāk saņēma diskvalifikāciju.

1000 metros priekšsacīkšu pirmajā kārtā Krūzbergs savā slidojumā bija pārliecinoši otrais un kvalificējās ceturtdaļfinālam, finišēdams vienā minūtē un 30,784 sekundēs. Bērziņš šo distanci veica vienā minūtē un 31,505 sekundēs, savā slidojumā bija trešais un nepārvarēja pirmās kārtas barjeru, ceturtdaļfinālā iekļuvušajam sportistam zaudējot 0,667 sekundes.

Neveiksmīgas latviešiem izvērtās priekšsacīkstes 500 metros, kur Bērziņš pēc pāragra starta tika diskvalificēts, bet Krūzbergs priekšpēdējā aplī krita un nefinišēja.

Tikmēr sieviešu konkurencē Anna Jansone savā debijā pasaules čempionātā nevienā no trim distancēm nepārvarēja pirmo kārtu un meistarsacīkšu turpinājumā piedalīsies slidojumos par vietām.

1500 metru ceturtdaļfinālā viņa finišēja pēc divām minūtēm un 31,251 sekundes, kas savā slidojumā deva piekto vietu starp sešām dalībniecēm. 500 metru pirmajā kārtā 46,107 sekundes deva pēdējo, piekto vietu savā "skrējienā". Tāpat Jansone palika pēdējā uz pusi garākā distancē, kuru veica vienā minūtē un 38,881 sekundē. Tieši 1000 metros viņa bija vistuvāk otrajai kārtai, kuras sasniegšanai vajadzēja slidot 1,612 sekundes ātrāk.

Pasaules čempionāts šorttrekā Nīderlandes pilsētā Dordrehtā norisināsies līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!