Foto: Reuters/Scanpix

Bijušais pasaules čempions boksa smagsvariem Taisons Fjūrijs no Lielbritānijas otro reizi gada laikā paziņojis par karjeras beigšanu.

Fjūrijs, kurš 2015. gada novembrī ar uzvaru pār ukraini Vladimiru Kļičko tika pie Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) un žurnāla "Ring" čempiona jostām, pirmo reizi par karjeras beigšanu paziņoja pērn oktobrī, neilgi pēc tam, kad tika pieķerts kokaīna lietošanā. Taču vēlāk viņš pavēstīja, ka paziņojums bijis vien joks, jo vēlējies izāzēt medijus.

Tiesa, tagad Fjūrijs atkal paziņojis, ka 28 gadu vecumā beidz boksera karjeru. Viņš savā "Instagram" kontā rakstīja, ka boksā aizvadījis episku ceļojumu, kuram nu pienākušas beigas.

"Biju svētīts, ka savā dzīvē un boksera karjerā sasniedzu praktiski visu. Tas bija episks ceļojums. Paldies visiem faniem, atbalstītājiem, kuri man ticēja visu šo laiku. Ceru, ka jūs to izbaudījāt tikpat labi, kā es. Beigas," rakstīja Fjūrijs.

Viņš karjeras laikā aizvadījis 25 cīņas, izcīnot tikpat uzvaru, no tām 18 ar nokautu. Karjeras septīto cīņu viņš 2009. gadā aizvadīja pret Latvijas sportistu Aleksandru Selezenu, kuru trešajā raundā pārspēja ar tehnisko nokautu.

Pērn Fjūrijs atzinās narkotiku lietošanā un izgāja rehabilitācijas kursu, šķiroties no savām pasaules čempiona jostām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!