Foto: EPA/Scanpix/LETA
Bijušais cīkstonis Armands Zvirbulis otrdien kļuvis par jauno Latvijas Cīņas federācijas prezidentu.

Otrdien norisinājās federācijas ārkārtas kongress. Tajā no prezidenta amata tika gāzts Dzintars Urbančiks, kuram jau janvārī organizācijas biedri izteica neuzticību, bet viņš no posteņa neatkāpās.

Neapmierinātība ar nu jau bijušo Latvijas Cīņas federācijas prezidentu bija saistībā ar lielajiem parādiem, turklāt pagājušajā gadā organizācija zaudējusi tiesā, kā rezultātā tai Latvijas Televīzijai (LTV) jāsamaksā 44 000 eiro.

"Finansiālas problēmas federācijā bija jau vairākus gadus, tomēr saņēmām atbildi, ka viss tiks sakārtots un parādi tiks dzēsti. Valde līdz ar to Urbančikam uzticējās, lai gan jau pagājušajā gadā jutām, ka sportisti tiek atbalstīti mazāk," atklāja jaunievēlētais prezidents Zvirbulis.

Savukārt pēc Jaunā gada biedri saņēmuši informāciju par tiesas procesu ar LTV, kas arī biedriem un valdei bijis pēdējais piliens, tāpēc Urbančikam tika izteikta neuzticība.

"Būtu labāk solīdi pametis amatu, tomēr Dzintars atrada kļūdas federācijas statūtos un neatkāpās. Beigās gan viņš pats sasauca ārkārtas kongresu, kur biedri pārliecinoši nobalsoja par viņa atcelšanu no amata," izteicās Zvirbulis, kuram pieteikšanās prezidenta amatam bijis spontāns lēmums. "Valdē biju trīs gadus, bet mums pārmeta, ka neredzam, kas notiek federācijā. Kad apstājās arī finansējums no valsts, kādam bija jāpiesaka kandidatūra prezidenta amatam un jāskatās, vai būs biedru piekrišana. Man tāda parādījās, tāpēc gāju līdz galam. Bija vairāki, kuri bija gatavi kandidēt, bet viņi nesaņēma tādu atbalstu."

Zvirbulis izteicās, ka šobrīd galvenais uzdevums ir tikt galā ar Latvijas Cīņas federācijas finansiālajām problēmām, kas gan nebūs viegls uzdevums, turklāt valdei vēl jāpieņem lēmums par audita veikšanu.

Zīmīgi, ka pēc pusotra gada kongresā gaidāmas ikgadējās Latvijas Cīņas federācijas prezidenta vēlēšanas.

Zvirbulis vēl 2011.gadā izcīnīja piekto vietu pasaules čempionātā, bet 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs viņš aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!