Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pasaules Boksa asociācija (WBA) uz gadu diskvalificējusi kubiešu smagā svara bokseri Luisu Ortisu par antidopinga pārkāpumiem un izslēgusi viņu no reitingiem, pavēstījusi organizācija.

"Lai diskvalifikācija tiktu apturēta, Ortesam par saviem līdzekļiem ir jāiesaistās boksa un jaukto cīņas mākslu Brīvprātīgās Antidopinga aģentūras (VADA) "Clean Boxing" programmā, un, ja viņa analīzēs vairs netiks atrastas aizliegtās vielas un ja sportists neizvairīsies no nejaušiem testiem, pēc medicīniskas pārbaudes viņu atzīs par veselu turpināt cīņas," teikts WBA paziņojumā.

Oktobrī Ortess labprātīgi nodeva dopinga analīzes, kurās tika atrasti diurētiķi hlorotiazīds un hidrohlorotiazīds. Kubietim līdz 20. oktobrim bija tiesības pieprasīt B proves pārbaudi, taču viņš šo iespēju neizmantoja.

Oktobra sākumā pirms cīņas par Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona titulu ar Deontiju Vailderu Ortisam tika paņemtas dopinga analīzes, kas arī izrādījās pozitīvas, un par Vaildera pretinieku kļuva Bermanss Stiverns.

Ortiss un viņa komanda apgalvo, ka aizliegtie preparāti sportista organismā nonākuši ar zālēm pret augstu asinsspiedienu, taču bokseris nav informējis VADA, ka viņam būtu šāda diagnoze un izrakstītas attiecīgās zāles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!