Foto: PantherMedia/Scanpix
Pasaules profesionālā biljarda un snūkera asociācijas (WPBSA) Eiropas tūres posms snūkerā, kas augustā notiks Rīgā, ir unikāls pašmāju sasniegums šajā sporta veidā, uzsver Latvijas Biljarda federācijas (LRBF) valdes loceklis Jurijs Rjazanskis.

Sacensības no 7. līdz 10.augustam notiks "Arēnā Rīga". Tajās piedalīsies 128 sportisti, kuru vidū ir gan profesionāļi, gan amatieri. Paredzams, ka Rīgas posmā piedalīsies tādi pasaules vadošie spēlētāji kā Ronijs O'Salivans, Nīls Robertsons, Marks Selbijs, Džads Tramps, Džons Higinss, Marks Viljamss, Džo Perijs un citi.

"Tas ir unikāls gadījums šī sporta veida vēsturē, ka Latvijai tiek piešķirta iespēja pirmo reizi rīkot Eiropas tūres posmu profesionāļiem," LRBF paziņojumā citēts Rjazanskis. "Līgums paredz sadarbību uz kā minimums trim gadiem. LRBF ir pienākums šo pasākumu novadīt augstākajā līmenī, tāpēc tā ir arī liela atbildība starptautiskās federācijas priekšā."

"Vēl tikai piecām Eiropas valstīm ir piešķirts gods rīkot šos Eiropas tūres posmus," uzsver LRBF valdes loceklis. "Esam gandarīti par mums izrādīto uzticību, vēl jo vairāk tāpēc, ka čempionāts šogad norisināsies Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas laikā."

Tiek uzsvērts, ka LRBF tiesības rīkot Eiropas tūres posmu snūkerā profesionāļiem saņēma, pateicoties savam neatlaidīgam darbam, popularizējot snūkera spēli Latvijā.

Sacensības tiešraidē būs iespējams vērot arī "Eurosport" televīzijas kanālā. Tāpat tiešraides nodrošinās Ķīnas vadošās sporta televīzijas, kā arī Austrālijas, Honkongas un Dubaijas kanāli. Kopumā trīs dienās tiks nodrošinātas 40 stundas televīzijas tiešraižu visā pasaulē, bet potenciālā sacensību auditorija sasniedz vairāk nekā 122 miljonus cilvēku.

Latvijā nozīmīgas sacensības snūkerā notiks jau trešo gadu pēc kārtas. 2012.gadā Daugavpilī tika aizvadīts Eiropas čempionāts amatieriem, bet pērn decembrī turpat notika arī pasaules čempionāts amatieriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!