BK "Ventspils" otrdien savā laukumā ar 70:63 (39:34) uzvarēja Vroclavas "Zepter Slask" (Polija) Saportas kausa izcīņas spēlē un nodrošināja vismaz ceturto vietu F grupā, kas ļaus turpināt cīņu par prestižo balvu.
Jau ar spēles pirmajām minūtēm vadībā izvirzījās BK "Ventspils" basketbolisti, lielā mērā pateicoties Aigara Vītola precīzajiem metieniem. Pēc viņa realizētā trīspunktu metiena rezultāts kļuva 10:4, tomēr pakāpeniski spēlē iejutās arī poļi, un viesi sadeldēja ventspilnieku pārsvaru līdz diviem punktiem (14:12).

Mājinieku uzbrukumus atdzīvināja Māra Ļaksas un Jāņa Laksas iesaistīšanās spēlē, un līdz puslaika vidum "Ventspils" spēlētājiem atguva 10 punktu pārsvaru (24:14). Pirmā puslaika otrajā pusē laukumā ritēja līdzvērtīga spēkošanās, tomēr poļiem ar Maceja Zeļinska un Pjotra Šibiļska centību izdevās samazināt ventspilnieku pārsvaru līdz trim punktiem (33:30), taču puslaiks beidzās ar 35:30 "Ventspils" labā.

Otrā puslaika sākumā abas komandas iestiga mazrezultatīvā spēlē, pie kā veiksmīgāk pielāgojās "Zepter Slask" basketbolisti, un jau pēc piecām minūtēm ventspilnieku pārsvars bija kļuvis minimāls - 43:42.

Tomēr ar Jāņa Laksas un Aleksandra Šturma pūlēm "Ventspils" spēja kontrolēt situāciju pie groziem, un līdz puslaika vidum mājinieki atjaunoja sešu punktu pārsvaru (54:48). Neraugoties uz to, ka piecu personisko piezīmju dēļ laukumu bija spiests atstāt Laksa, un pēc Adama Vujčika trīspunktu metiena ventspilnieku pārsvars atkal bija tikai trīs punkti, Latvijas komandā veiksmīgi darbojās Johans Nikolass un Kristaps Purnis.

Pēc tam, kad divarpus minūtes pirms mača beigām rezultāts bija kļuvis 70:61, poļi nemēģināja atspēlēties par katru cenu, un "Ventspils" svinēja uzvaru ar 70:63.

Pēc spēles komentārus par viesu varējumu sniedza "Zepter Slask" otrais treneris Jaceks Viņņickis: "Lai arī tas skanēs kā taisnošanās, pārāk daudzi mūsu spēlētāji bija saslimuši vai savainoti. Neapmierināja komandas darbība aizsardzībā, jo pārāk brīvi "Ventspils" basketbolisti darbojās pie mūsu groza, kā arī netraucēti meta trīspunktu metienus. Uzbrukumā veicās labāk, tomēr jātzīmē zemais soda metienu precizitātes procents, kā arī daudzas nerealizētās iespējas uzbrukumā."

Jautāts, kad laukumā varētu atgriezties savainotais Latvijas viesspēlētājs Roberts Štelmahers, Viņņickis atbildēja, ka ārsti ieteikuši nesteigties, tomēr pēc Ziemassvētku pārtraukuma latvietis būs gatavs spēlēt.

"Ventspils" treneris Armands Krauliņš par uzvaru bija gandarīts: "Uzdevumu komanda izpildīja - izcīnīta uzvara un neviens no spēlētājiem nav guvis traumas. Pirms mača situācija bija nedroša - Nikolass bija samežģījis potīti, bet Zeidakam pēc starta izlasē sevi liek manīt Ahila cīpsla. Gribu paldies teikt arī Laksam, kas pats pēc rokas lūzuma sadziedēšanas pieteicās spēlēt. Ja arī sportisko formu spēlētājs vēl nav atguvis, viņa pieredze lieti noderēja. Visvairāk šovakar tomēr patika Vītols, kas bija rezultatīvs uzbrukumā, un lietderīgi darbojās aizsardzībā."

F grupas pēdējās kārtas spēlē ventspilnieki 14.decembrī Zviedrijā spēlēs ar Norčēpingas "Dolphins", un šajā cīņā noskaidrosies trešās vietas ieguvējs.

Saportas kausa izcīņas F grupas spēle:

"Ventspils" - "Zepter Slask" 70:63 (39:34)

Rezultatīvākie spēlētāji:

"Ventspils": Nikolass 20 +8AB, Vītols 20, Purnis 12, Šturms 6 +11AB, Zeidaks 5 +7AB, Ļaksa 3, Laksa 2, Polks 2 +7AB

"Zepter Slask": Zeļinskis 17, Vujčiks 17, Šibiļskis 13 +8AB, Adameks 6, Maknols 6, Viļčeks 2, Gžegovs 2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!