Foto: Publicitātes foto

Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms piektdien Kosas salā izcīnīja otro vietu UCI pirmās kategorijas kalnu riteņbraukšanas (MTB) olimpiskā krosa (XCO) sacensībās, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Blūms arī ceturtdien izcīnīja otro vietu UCI C1 kategorijas sacensībās, kas norisinājās Kosas salā, Grieķijā. Latvietis kā līdzīgs ar līdzīgu cīnījās ar pasaules ranga desmitajā pozīcijā esošo Polijas čempionu Bartlomiju Vavaku.

Piektdien Blūms un vēl teju 30 elites sportisti sacentās jaunās UCI C1 līmeņa sacensībās. Organizatori, salīdzinājumā ar dienu iepriekš, bija nedaudz pamainījuši trasi. Uz septiņiem apļiem riteņbraucēji pievarēja vairāk nekā 1200 augstuma metrus.

Blūms distancē izkaroja otro pozīciju, kurā arī sasniedza finišu. Arī šajā reizē cēsnieks atzina vienīgi poļa Vavaka pārākumu. Trijnieku tikmēr noslēdza vadošais Izraēlas riteņbraucējs Eitans Levī.

Latvijas sportists par iegūto otro vietu saņems 40 UCI pasaules ranga punktus. Šīs bija jau piektās UCI līmeņa sacensības šajā gadā, kur trenera Jāņa Mūsiņa audzēknis kāpis uz goda pjedestāla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!