Foto: F64

Ministru kabinets otrdien, 30. novembrī, apstiprināja 455 492 eiro piešķiršanu prēmiju starpību piemaksai pēc olimpisko spēļu rezultātu pārskatīšanas Oskara Melbārža bobsleja ekipāžām un svarcēlājam Artūram Plēsniekam.

Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga Soču olimpiskajās spēlēs sākotnēji izcīnīja otro vietu, par ko katrs saņēma 64 tūkstošu eiro lielu prēmiju. Savukārt divniekos Melbārdis/Dreiškens ierindojās piektajā vietā.

Kad Krievijas ekipāžas tika diskvalificētas no olimpiskajām spēlēm, Latvijas sportistu pozīcijas uzlabojās. Četriniekos latvieši tika pie zelta, bet divniekos – pie bronzas.

Ministru kabinets lēma, ka četrinieku ekipāža Melbārdis, Dreiškens, Vilkaste un Strenga un Latvijas izlases treneris Sandis Prūsis saņems pa 55 011 eiro. Savukārt divnieks Melbārdis/Dreiškens ieguva 31 932 eiro, bet Prūsis tika pie papildus 15 966 eiro. Nauda balvas saņēma arī Latvijas bobsleja apkalpojošais personāls.

Savukārt svarcēlājs Artūrs Plēsnieks sākotnēji Londonas olimpiskajās spēlēs ierindojās septītajā vietā, bet pēc divu konkurentu diskvalifikācijas viņš ieguva piekto pozīciju. Par šo rezultātu Plēsnieks ieguva 20 992 eiro, bet viņa treneris Eduards Andruškevičs - 10 312 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!