Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Skatītāji boksa dueļus slavenajos Lasvegasas ringos atkal varētu baudīt jūnijā, jo Nevada štata Sporta komisija (NSAC) 27.maijā plānotajā sanāksmē izskatīs pirmos cīņu pieteikumus.

NSAC maija beigās plāno aizvadīt savu pirmo sanāksmi pēc 14.marta, kad cīņu sportā tika pasludināts pārtraukums. Organizācijas sanāksme notiks tiešsaistē.

Sanāksmē tiks pārrunāta nepieciešamība pēc veselības protokoliem, kas palīdzētu pasargāt bokserus un viņu palīgus no koronavīrusa. NSAC arī plāno izvērtēt jauktās cīņu mākslas (MMA) organizācijas UFC prezidenta Denas Vaita iesniegumu par vēlmi Lasvegasā aizvadīt cīņas 30.maijā un 6.jūnijā.

NASC saņēmusi iesniegumu arī no promoutera Boba Eruma kompānijas "Top Rank", kas paudusi vēlmi 9.jūnijā organizēt cīņu slavenajā viesnīcā "MGM Grand".

Cīņas gan varēs notikt vien tad, ja NASC nolems dot tām zaļo gaismu, kas nozīmētu izmaiņas Nevadas štata noteiktajos ierobežojumos. Tie ar senatora Stīva Sisolaka pavēli ir spēkā no marta. Kopš tā brīža Lasvegasā nestrādā neviens kazino.

Maijā Nevadas štatā lēnām jau tiek atvērtas vairākas publiskās vietas.

Tikmēr ESPN ziņo, ka Erums cīņas Lasvegasā plāno 9. un 11.jūnijā, tās tiešraidē translējot ESPN. Pagaidām šo cīņu dalībnieki vēl netiek nosaukti.

UFC jau maija sākumā izdevās noorganizēt vairākas cīņas bez faniem. Dueļi notika 9. un 13.maijā, kā arī pagājušajā sestdienā.

Pirmajā cīņu norises dienā cīkstonim Ronaldo Souzam un diviem viņa padotajiem tika konstatēta saslimšana ar koronavīrusu, kā rezultātā sportists nedevās ringā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!