Foto: AP/Scanpix
Boksa smagsvaru Vladimira Kļičko un Entonija Džošua cīņa, kurā tiks sadalītas vairākas pasaules čempiona jostas, 10. decembrī notiks Mančestrā, abiem bokseriem sadalot 30 miljonus sterliņu mārciņu (33,1 miljonu eiro) lielu naudas balvu fondu.

Džošua menedžeris Edijs Hērns atklājis, ka abas puses ir vienojušās par cīņas norises laiku un vietu, taču pagaidām nav skaidrs, cik pasaules čempiona jostas tajā tik izcīnītas.

Džošua šobrīd pieder Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un mazāk prestižā Starptautiskās Boksa Organizācijas (IBO) pasaules čempiona jostas. Tikmēr vēl norisinās sarunas ar Pasaules Boksa asociāciju (WBA) par tās šobrīd vakantās pasaules čempiona jostas izcīnīšanu.

Ukrainis Kļičko pērn novembrī zaudēja britu bokserim Taisonam Fjūrijam, šķiroties no IBF, WBA, Pasaules Boksa organizācijas (WBO), IBO un žurnāla "Ring" čempiona jostām. Kļičko vēlējās revanša cīņu ar Fjūriju, tomēr brita karjera ir piedzīvojusi lejupslīdi, jo viņš cīnās ar atkarībām.

Jau pirms laika Fjūrijam tika atņemtas IBF un IBO čempiona jostas, kuras tagad pieder Džošua, taču tāds pats liktenis visticamāk piemeklēs arī pārējos Fjūrija titulus.

Tikmēr par prestižo Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu varētu notikt divu britu Tonija Beljū un Deivida Heja duelis.

Beljū līdz martam vajadzētu aizstāvēt savu WBC čempiona jostu pirmā smagā svara (līdz 90,7 kilogramiem) kategorijā, kur obligātais pretendents ir labākais Latvijas bokseris Mairis Briedis, tomēr Beljū menedžeris Hērns jau ir paziņojis, ka vēlas sarunāt cīņu ar Heju, jo tajā viņa klientam ir iespēja vairāk nopelnīt.

Beljū sestdien sekmīgi aizstāvēja savu titulu šajā svara kategorijā, uzreiz paziņojot, ka ir gatavs cīnīties ar smagsvaru Heju. Gadījumā, ja Beljū vienosies ar Heju, Briedis vienalga aizvadīs cīņu par WBC čempiona jostu pirmajā smagajā svarā.

Pašlaik 26 gadus vecais Džošua 2012. gadā triumfēja Londonas olimpiskajās spēlēs, bet kopš tā laika profesionālajā karjerā viņš visas 17 cīņas noslēdzis ar priekšlaicīgu uzvaru. Pēdējo reizi viņš IBF jostu aizstāvēja jūnijā, kad pieveica amerikāni Dominiku Brīzilu. Zīmīgi, ka pirms diviem gadiem viņš bija Kļičko sparinga partneris.

Tikmēr šobrīd 40 gadus vecais Kļičko pirms dueļa ar Fjūriju zaudējuma garšu nebija izjutis 11 gadus. Ukrainas bokseris karjeras laikā piedalījies 68 cīņās, triumfējot 64 no tām, turklāt 54 panākumus izcīnījis ar nokautu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!