Foto: DELFI

Pasaules Boksa supersērijas (WBSS) otrajā sezonā cīņas par Muhameda Ali trofeju notiks trīs svara kategorijās, un otrdien oficiāli apstiprināts, ka arī nākamsezon turnīrā būs smagā svara kategorija, kurā cīnās latvietis Mairis Briedis.

Jau iepriekš bija zināms, ka WBSS otrajā sezonā startēs visvieglākā svara (līdz 53,5 kg) un otrā vieglā svara (līdz 63,5 kg) kategorijas bokseri, bet aizvadītajā nedēļā intervijā portālam "Delfi" turnīra organizators Kalle Zauerlands atklāja, ka būs arī trešā svaru kategorija – smagais svars (līdz 90,7 kg), kurā startē arī Briedis. Otrdien, 21. augustā, WBSS oficiālajā "Twitter" profilā par to tika paziņots arī oficiāli.

Pagaidām vēl smagā svara kategorijas dalībnieki nav apstiprināti, bet WBSS šo informāciju sola publicēt šīs nedēļas laikā. Turnīra rīkotājs sola, ka bokseru sastāvs otrajā sezonā būs ļoti spēcīgs.

"Būs ļoti pazīstami vārdi no pirmās sezonas, spēcīgi izaicinātāji un cīņas būs ģeogrāfiski izkaisītas pa dažādām valstīm. Mums tagad ir trīs svaru kategorijas, un nevaram sagaidīt, kad pasaulei varēsim parādīt cīņas par Ali trofeju," WBSS paziņojumā citēts Zauderlands.

Kā stāstīja Zauerlands, tad Briedis nākamajā sezonā startēs WBSS, un draftā viņš būs izlikts ar pirmo vai otro numuru. Bez Brieža no pirmās sezonas varētu startēt arī Juniers Dortikoss.

WBSS pirmajā sezonā par Muhameda Ali trofejas ieguvēju kļuva ukrainis Oleksandrs Usiks, kurš finālā pieveica krievu Muratu Gasijevu. Tādējādi Usiks ieguva visas četras prestižākās boksa čempionu jostas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!