Rīga sestdien, 15. jūlijā, būs pasaules boksa centrs, jo iespēja redzēt četrus šī brīža labākos bokserus smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg) vienā vakarā negadās bieži, preses konferencēs pirms Pasaules boksa supersērijas (WBSS) pusfināliem stāstīja viens turnīra galvenajiem rīkotājiem Kalle Zauerlands.

Jau vēstīts, ka "Arēna Rīga" sestdien uzņems WBSS pusfināla cīņas starp Mairi Briedi un poli Kšištofu Glovacki, kā arī starp amerikāni Endrū Tabiti un kubieti Junieru Dortikosu. Pirms gaidāmā boksa šova aizvadītas trīs preses konferences, kurās Zauerlands ieskicēja gaidāmos notikumus.

"Mūs sagaida sensacionāls boksa vakars. Smagā svara kategorija ir viena no aizraujošākajām boksa pasaulē," sacīja Zauerlands. "Rīgā vienmēr ir lieliski atgriezties. Šajā pilsētā cīņas nedēļā ir lieliska atmosfēra. Redzēju fotogrāfijas no publiskajiem treniņiem, un tās izskatījās sensacionāli."

Rīkotājs arī akcentēja, ka Brieža un Glovacka cīņai papildus nozīmi dod arī tas, ka viņi cīnīsies par Pasaules boksa padomes (WBC) un Pasaules boksa organizācijas (WBO) čempionu jostām. Tāpat vēl tiek kārtoti visi nepieciešamie dokumenti, lai Tabiti un Dortikoss cīnītos par Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) jostu, un Zauerlands cer, ka līdz sestdienai to izdosies izdarīt.

"Bokseri ir lieliskā formā. Aleksandrs Usiks no šīs svara kategorijas oficiāli ir aizgājis, tāpēc mūsu turnīrā ir četri šī brīža labākie bokseri, un viņus visus varēs redzēt vienā vakarā. Tā boksā bieži nenotiek. Abi pusfināli būs vienā vakarā, turklāt bokseri cīnīsies par čempionu jostām, ne tikai par vietu finālā un naudas prēmijām. Tas bokserus motivē vēl vairāk. Šis būs augstākās kvalitātes sports," viņš uzsvēra.

Šonedēļ valdošo karsto laika apstākļu dēļ Zauerlands Rīgu salīdzināja ar Lasvegasu, jokojot sakot, ka sajūta, ka viņš šonedēļ atrodas Lasrīgā.

"Pirms vairākiem gadiem, kad izveidojām boksa supersēriju, mēs stāstījām, ka apceļosim pasaules lielākās pilsētas. Piemēram, Tabiti un Dortikosa cīņa parasti notiktu Ņujorkā, Lasvegasā, Losandželosā, bet šī cīņa notiks Latvijā, kā teicu vakar – Lasrīgā. Sestdien šis būs pasaules boksa centrs," turpināja Zauerlands.

Pirms abām pusfinālā cīņām "Arēnā Rīga" norisināsies arī iesildošās cīņas, kurās ringā dosies vairāki Latvijas pārstāvji – Ričards Bolotņiks, Mārcis Grundulis, Jevgeņijs Aleksejevs un Nikolajs Grišuņins.

"Šādu cīņu šovu notikšana Latvijā tieši ietekmē Latvijas boksu. Pirmajā reizē mums uz iesildošajām cīņām vajadzēja vest talantus no citām valstīm, bet tagad varam runāt par vietējiem talantiem. Protams, Mairis Briedis Latvijā ir lielākā zvaigzne, kas ir ļoti svarīgi," sacīja Zauerlands. "Bokss ir ļoti smags bizness, tas ir ļoti smags sporta veids, kurā var paļauties tikai uz sevi. Tas nav, kā, piemēram, futbols, kur federācija un valdība dod naudu. Tas ir privāts bizness, un "LNK Boxing" ir padarījuši lielisku darbu. Es esmu priecīgs par iespēju šos puišus sestdien redzēt ringā, jo tā viņiem būs iespēja veikt kāpienu uz augšu savā karjerā. Kas zina, varbūt pēc pāris gadiem kāds no šiem puišiem piedalīsies Boksa supersērijā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!