Foto: Publicitātes foto
Pirms Ziemassvētkiem Ukrainas pilsētā Ivanofrankivskā norisinājās otrais starptautiskais turnīrs "Ivano-Frankivsk Boxing Cup", kas veltīts leģendārā ukraiņu boksa trenera Igora Gajdamaka piemiņai. Jaunieši no Latvijas – Bruno Bulders un Ronalds Kleins, kuri pārstāv sporta skolu "Falcons Latvija", no Ukrainas atgriezušies ar medaļām. Bruno izcīnīja trešo vietu svara kategorijā līdz 60 kilogramiem, savukārt Ronalds – profesionālā boksa trenera Sanda Kleina dēls – Latvijai izcīnījis zelta medaļu, informēja sporta skola.

Sacensībās, kas norisinājās Ivanofrankivskas Fiziskās audzināšanas koledžā, par uzvaru sacentās 370 bokseri no deviņām valstīm. Sacensības notika dažādās vecuma un svara kategorijās – bērni, juniori, jaunieši, sievietes un vīrieši. Boksa cīņas norisinājās trīs dienas divos ringos.

Bokseris Bruno Bulders (dzimis 2004. gadā) startēja svara kategorijā līdz 60 kg., savukārt Ronalds Kleins (dzimis 2005. gadā) – svara kategorijā līdz 52 kg. "Bruno iekļuva sarežģītā grupā, kas sadalīta divās apakšgrupās – A un B. Ja viņš piedalītos tikai B apakšgrupā, viņš noteikti būtu guvis uzvaru. Taču Bruno ringā tikās ar pieredzējušākiem sāncenšiem," ar iespaidiem par sacensībām dalās sportista treneris Sandis Kleins. Galu galā Bruno sacensībās ieguvis trešo vietu.

Ronalds Kleins aizvadīja divas cīņas, abas no tām bez sakāves. Pusfinālā starp junioriem viņš uzvarējis 2020. gada Ukrainas čempionu, savukārt finālā cīnījies ar citu Ukrainas čempionu.

Bokseru treneris Sandis Kleins stāsta, ka abiem jaunajiem sportistiem turnīrs ir bijis labs pārbaudījums. Ronalds Kleins ringā ir tikai gadu un astoņus mēnešus. Kā atzīst treneris, boksam tas ir ļoti maz. Ronaldam bija jāsacenšas arī ar pretiniekiem, kuri ir vecāki par viņu pašu, un ar vairāk nekā četru gadu pieredzi sportā. Tajā pašā laikā Ronalds ir labākais Latvijā starp junioriem un šogad ir ieguvis Latvijas čempiona titulu. Bruno Bulders šogad tika pieveikts Latvijas čempionāta pusfinālā, bet 2020. gadā bija Latvijas čempions starp junioriem. 2021. gadā Bruno Bulders ieņēma piekto vietu Eiropas čempionātā starp junioriem.

"Faktiski tās bija Ronalda pirmās sacensības. Pirmajā turnīrā viņš ringā kāpa ar ļoti pieredzējušiem sāncenšiem, starp kuriem bija arī trīskārtējais Kazahstānas čempions. Tas liek domāt, ka pat ar pieredzes trūkumu nepilnu divu gadu laikā viņš ir sasniedzis vairāk, nekā citi ilgākā laika periodā," atzīmē Sandis Kleins.

Par spīti pandēmijai, Ronalds Kleins un Bruno Bulders šogad ir apmeklējuši arī sacensības Serbijā un Eiropas čempionātu Gruzijā.

Bruno un Ronaldu sagaida Viļņas turnīrs (2022. gada 15.-20. marts), pēc tam – Eiropas čempionāts Sofijā, Bulgārijā (2022. gada 10.-22. aprīlis). Tāpat sportisti centīsies kvalificēties 2024. gada olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!