Foto: LETA

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis aktīvi gatavojas pirmajai karjeras pasaules čempiona titulcīņai, kura 2013.gada 22.novembrī norisināsies Liepājas Olimpiskajā centrā.

Pasākumu ievadīs Eiropas populārākā boksa komercturnīra Bigger's Better 8.posms, kurā Latviju pārstāvēs cīkstonis Konstantīns Gluhovs cīnoties par vietu Bigger's Better superfinālā un galveno balvu – 15'000 ASV dolāru par uzvaru turnīrā. Pasākuma turpinājumā sekos Latvijas labākā boksera Maira Brieža titulcīņa par IBA Pasaules čempiona jostu pret čehu Ļubošu Šudu. Briedim šajā cīņā ir iespēja pārrakstīt Latvijas boksa vēsturi, kļūstot par pirmo pasaules čempionu boksā smagsvariem atjaunotās Latvijas vēsturē.

Mairis Briedis preses konferencē uzsvēra, ka gatavoties cīņai uzsācis jau laiku atpakaļ, bet nopietnais treniņprocess sācies tikai tagad un nākamnedēļ turpināsies ar sparingiem. Kopā Briedim palīgā brauks četri sparinga partneri no ārvalstīm un par vienu no viņiem ir piekritis būt pēdējās cīņas pretinieks – francūzis Džeremijs Uanna. Briedis aicināja visus atbalstītājus doties uz Liepājas Olimpisko centru un vērot cīņu klātienē, kas viņam kā sportistam ir īpaši svarīgi, jo mājinieku atbalsts vienmēr palīdz un dzen uz priekšu jebkuru sportistu.

Brieža treneris Sandis Kleins uzsvēra, ka Brieža sparinga partneri ir piemeklēti ar līdzīgu cīņas manieri kā čehs Šuda un viss gatavošanās process ir pakārtots tam, lai Briedis būtu gatavs labā līmenī noboksēt visus 12 raundus. Tāpat, nopietns darbs arī esot ieguldīts Šudas analīzē un treniņos tiekot atstrādātas arī viņa biežāk cīņās pielietotās uzbrukuma kombinācijas.

Liepājas mērs Uldis Sesks preses conference uzsvēra, ka Liepājai ir senas boksa tradīcijas un pilsēta var lepoties ar tādiem Latvijā un arī bijušajā Padomju savienībā pazīstamiem boksa lielmeistariem kā Turaidu Dragūnu, Andreju Trocenko, Agri Šokoleju un daudziem citiem. Liepāja ar gandarījumu uzņems "Bigger's Better" turnīra posmu, kas būs ne tikai lieliska iespēja liepājniekiem un pilsētas viesiem būt lieciniekiem Eiropas līmeņa sacensībās, bet arī ļaus "Eurosport" kanāla translācijas Liepājas vārdam izskanēt 59 pasaules valstīs.

No šodienas visās Biļešu Serviss kasēs pārdošanā ir pieejamas biļetes uz pasākumu un to cena ir no 5 līdz 15 LVL. Tāpat iespējams iegādāties vietas pie četrvietīgiem galdiņiem. Pasākuma sākums plkst. 21:00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!