Foto: AP/Scanpix
Britu bokserim Derekam Čisoram Lielbritānijas Boksa kontroles padome atjaunojusi licenci, un viņš atkal oficiāli varēs piedalīties cīņās, vēsta ārvalstu mediji.

Čisoram boksera licence Lielbritānijā tika anulēta aizvadītajā gādā, kad pirms cīņas ar Vitāliju Kļičko izcēlās skandāls. Čisora pirms cīņas ar pasaules čempionu Kličko iepļaukāja ukraiņu bokseri, pēc zaudējuma cīņā uzspļāva Vitālija Kļičko brālim Vladimiram, bet tad preses konferencē sākās konflikts ar citu smagsvaru Deividu Heju, kurš bija ieradies kā žurnālists. Incidents noslēdzās ar to, ka Hejs sasita stikla pudeli pret Čisoras galvu.

Pēc tam Čisora un Hejs aizvadīja savstarpējo cīņu, izmantojot Luksemburgas licences. Čisoram Lielbritānijā licence bija atņemta, bet Hejs tobrīd tehniski skaitījās noslēdzis karjeru. Lielbritānijā šo maču uztvēra, kā nelikumīgu.

Šobrīd Čisoram licence ir atjaunota un 20.aprīlī viņš piedalīsies boksa turnīrā Vemblija stadionā Londonā.

"Esmu priecīgs, ka tas viss ir garām, un varu turpināt savu karjeru savā valstī," teica Čisora. "Pateicos visiem, kuri turpināja man ticēt."
Savā karjerā 29 gadus vecais Čisora aizvadījis 19 profesionālās boksa cīņas, kurās izcīnījis 15 uzvaras, no kurām deviņas ar nokautu, un piedzīvojis četrus zaudējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!