Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Baltkrievijas otrā vieglā svara bokseris Ivans Barančiks nolēmis izstāties no Pasaules Boksa supersērijas (WBSS), jo turnīra organizatori ilgstoši nav norēķinājušies ar viņu par aizvadīto cīņu, ESPN paziņojis viņa menedžeris Deivs Makvoters.

Tāpat Barančika pārstāvis uzsvēra, ka bokserim arī apnicis dzīvot neziņā par to, kur un kad notiks WBSS pusfināla cīņa pret Džošu Teiloru. Tiesa, ceturtdien organizatori paziņoja, ka cīņa notiks 18. maijā Glāzgovā.

Makvoters sacīja, ka viņiem ilgstoši neviens nav teicis par nākamās cīņas datumu un norises vietu. "Mēs noteikti izstājamies. Mēs tikai dzirdējām runas par nākamo cīņu, bet neviens ar mums nerunāja," sacīja boksera menedžeris.

Jau ilgstoši tiek runāts, ka WBSS esot finansiālas problēmas, un tāpēc tik ilgi netiek ziņots par turnīra pusfinālu norisi. Lai arī pagājušajā nedēļā tika paziņots, ka pusfinālu datumi un norises vietas tiks paziņotas šonedēļ, tomēr līdz šim paziņots tikai par Barančika un Teilora cīņu.

ESPN raksta, ka arī citiem bokseriem ilgstoši jāgaida, lai saņemtu nopelnīto naudu par aizvadīto cīņu.

WBSS pēc Barančika un Teilora cīņas izziņošanas arī publiskoja paziņojumu, kurā skaidroja, ka visi WBSS noslēgtie līgumi ir pilnībā droši. "WBSS ir apņēmusies panākt, ka tiek izpildītas visas prasības un lai nenotiktu saistību neievērošana. Šis paziņojums veltīts ne tikai visiem bokseriem, bet arī promoteriem, menedžeriem un aģentiem, kuri cenšas iejaukties turnīra organizēšanā."

Tāpat organizatori ESPN sacīja, ka no Barančika nav saņēmuši informāciju par izstāšanos no turnīra.

Kā zināms, WBSS pusfinālā jācīnās arī latvietim Mairim Briedim, kurš smagā svara kategorijā cīnīsies pret poli Kšistofu Glovacki. Cīņas vieta un datums joprojām nav zināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!