Foto: DELFI
Latvijas amatieru bokseris Nikolajs Grišuņins trešdien iekļuva Bulgārijā notiekošā Eiropas čempionāta pusfinālā, garantējot vismaz bronzas medaļu.

Svara kategorijā līdz 91 kilogramam Grišuņins ceturtdaļfinālā pēc punktiem ļoti pārliecinoši ar 3-0 uzveica turku Sejdu Keseru.

Līdz ar to Grišuņins jau garantējis vismaz bronzas godalgu, kas Latvijai būs tikai otrā vēsturē, bet cīņā par vietu finālā viņš piektdien tiksies ar turnīra otro numuru Igoru Jakubovski no Polijas.

Kā zināms, pirmajā kārtā Latvijas bokseris ar 3-0 uzveica Labinotu Hohaju no Slovēnijas, bet otrajā duelī pēc punktiem ar 3-0 pieveica arī Draganu Veļkoviču no Serbijas.

Kā vēstīts, pārējie Latvijas bokseri zaudēja jau savās pirmajās cīņās, tie bija Ņikita Versockis (svara kategorijā līdz 81 kilogramam), Artūrs Ahmetovs (līdz 64 kilogramiem), Artjoms Ramlavs (līdz 60 kilogramiem) un Vladislavs Jaskuls (līdz 75 kilogramiem).

Tieši Grišuņins ir līdz šim vienīgais Latvijas bokseris, kurš pēc neatkarības atjaunošanas izcīnījis godalgu augstākās raudzes sacensībās - 2008.gadā viņš tika pie bronzas Eiropas meistarsacīkstēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!