Latvijas bokseris Ričards Bolotņiks piektdien "Matchroom Boxing" cīņu šovā Barselonā astoņu raundu cīņā pēc punktiem pārspēja horvātu Hrvoji Sepu.

Tiesnešu vērtējumā Bolotņiks pēc punktiem bija pārāks ar rezultātu 78:75, 78:75, 77:75. Tā latvietim bija 19. uzvara karjerā, bet Seps piedzīvoja pirmo zaudējumu kā profesionālis

Bolotņikam pirmajā raundā izdevās pāris spēcīgi sitieni pretiniekam ķermenī, bet Seps spēja atbildēt ar caursistu latvieša bloku. Bolotņiks arī nākamajās trīs minūtēs ringā darbojās drošāk, mēģinot izpildīt vairāku sitienu kombinācijas. Vienā no kombinācijām viņš trāpīja pa Sepa zodu, bet tad viņš turpināja sist ķermenī.

Seps trešo raundu iesāka aktīvāk, bet Bolotņiks atguva kontroli pār ringa centru. Abi apmainījās ar precīziem sitieniem, aizvadot diezgan līdzīgu un dinamisku cīņu. Bokseri turpināja cīnīties diezgan uzbrūkoši, taču ceturtā raunda izskaņā latvietis tika iespiests ringa virvēs un uzņēma pāris sitienus.

Seps piektajā raundā provocēja Bolotņiku uz sitieniem, cerot trāpīt kādu pretuzbrukumu, tomēr ne vienam, ne otram neizdevās labs trāpījums. Bokseris no Latvijas līdz šim bija ievērojami aktīvāks, tomēr nogurums šķietami lika par sevi manīt. Seps atkal ringa izskaņā viņu iespieda ringa malā.

Pēc īsa atelpas brīža Bolotņiks darbojās ātri un precīzi, krājot vērtīgus punktus. Seps trāpīja kreiso āķi, bet Bolotņiks uzreiz atbildēja ar sitienu no apakšas. Bija vērojama tendence, ka Bolotņiks aktīvs ir raunda sākumos, bet Seps kāpināja intensitāti beigās.

Latvijas bokseris ringā turpināja strādāt, un viņš savus sitienus pavadīja ar izsaucieniem. Izšķirošajā, astotajā, raundā bokseri apmainījās ar sitieniem, taču Bolotņiks ringā strādāja apņēmīgāk. Sepa stāja vairs nebija tik stabila, taču viņš lūkoja atrast caurumu Bolotņika aizsardzībā. Uzvarētāju noteica trīs tiesnešu vērtējums, kas labvēlīgāks bija Latvijas sportistam.

Pirms cīņas abi bokseri svēra 80,7 kilogramus.

Bolotņiks savā profesionāļa karjerā tagad izcīnījis 19 uzvaras un piedzīvojis sešus zaudējumus. Iepriekšējā cīņā 2021. gada augustā viņš 11. raundā piekāpās ar nokautu zaudēja Lielbritānijas bokserim Džošua Buatsi, kurš ieguva Pasaules Boksa asociācijas (WBA) Starptautiskā čempiona jostu.

Savukārt 36 gadus vecais Seps līdz šim bija uzvarējis visās 11 profesionāļa karjeras cīņās, taču tagad viņš piedzīvoja pirmo zaudējumu.

Pirms šīs cīņas Bolotņiks boksa portāla "BoxRec" rangā ierindojas 26. vietā, bet Seps atrodams 123. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!