Latvijas šī brīža otrs labākais bokseris Ričards Bolotņiks pēc piedzīvotā zaudējuma augustā šobrīd aktīvi trenējas, bet neplāno tuvākos mēnešus iziet ringā, jo ģimenē gaidāms pieaugums. To bokseris atklāja raidījumā "Spried ar Delfi".

Bolotņiks augustā cīņā par Pasaules Boksa asociācijas (WBA) Starptautiskā čempiona jostu pussmagajā svarā zaudēja Lielbritānijas bokserim Džošua Buatsi, kurš kļuva par pretendentu uz cīņu par WBA čempiona jostu.

"Trenējamies katru dienu, dažreiz pat divas reizes dienā. Bija domas par turnīru decembrī Anglijā. Nav 100%, bet bija tādas domas. Ja ne decembrī, tad martā vai aprīlī, jo decembrī gaidām ģimenē pieaugumu – būs dēls. Pagaidām domāju par sievu, būt ar viņu kopā, jo, ja tagad sāktos treniņnometne, tad būtu grūti. Šobrīd jādomā par ģimeni, pēc jaunā gada domāsim (par boksa cīņu). Nekur neaiziešu, vēl 5-6 gadus boksēšu. Jākļūst par pasaules čempionu," sacīja Bolotņiks.

Boksa eksperts Jānis Eisaks raidījumā "Spried ar Delfi" norādīja, ka Boltoņiks viennozīmīgi ir šī brīža Latvijas boksa otrais numurs, turklāt interesants bokseris, kas varētu dot viņam priekšrocības. "Menedžeru darbs daudz ko izteiks. Ričards ir interesants plašākai publikai. Viņš Anglijā ir daudz populārāks nekā Latvijā. Viņš kā tēls ir interesants, labi boksē, pārsteidza pasaules (vairāk britu) boksa sabiedrību, piedaloties ("Golden Contract") turnīrā, kurā nebija favorīts.. Domāju, ka tagad ir menedžeru darbs, bet Ričards gatavosies, gaidīs pretinieka vārdu, tad jau pētīs pretinieku un tad gatavosies konkrētam pretiniekam."

31 gadu vecais Bolotņiks profesionālajā boksā aizvadījis 25 cīņas, kurās guvis 18 uzvaras (astoņas ar nokautu). Sešās cīņās (četrās ar nokautu) Bolotņiks piedzīvoja zaudējumu, bet vienā cīņā fiksēts neizšķirts.

Pilnu "Spried ar Delfi" raidījumu, kurā Bolotņiks un Eisaks diskutēja par Maira Brieža cīņu, var skatīt ŠEIT. Savukārt sestdien pirms un pēc Maira Brieža cīņas portālā "Delfi" bija vērojams speciālais raidījums, kurā sporta ziņu nodaļas galvenais redaktors Uldis Strautmanis ar bokseri Kristapu Zuti, boksa treneri Otto Kovči un interneta žurnāla "MVP" žurnālistu Jāni Freimani pavēra aizkaru uz boksa dzīves aizkulisēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!