Foto: F64
Pasaules boksa organizācija (WBO) pirmdien oficiāli atņēmusi pasaules čempiona titulu pirmajā smagajā svarā Mairim Briedim, kurš noteiktā laikā nav izpildījis nosacījumus par cīņas laika norunāšanu.

Briedis 15. jūnijā WBSS pusfinālā Rīgā pieveica Glovacki, taču latvietis šajā cīņā pretiniekam izdarīja sitienu ar elkoni. Poļa pārstāvji iesniedza apelāciju WBO, un sākās garš process, lai noteiktu, kurai pusei ir taisnība.

Oktobrī WBO paziņoja, ka neatcels cīņas iznākumu, taču lēma, ka Briedim 120 dienu laikā jādod revanša cīņa polim Kšištofam Glovackim. Tomēr tas nebūs iespējams, jo latvietis šobrīd gatavojas Pasaules Boksa supersērijas (WBSS) finālam pret kubieti Junieru Dortikosu. Tā kā Briedis nav izpildījis nosacījumus, tad ar WBO lēmumu viņš zaudējis pasaules čempiona jostu šajā versijā, un pasaules čempiona josta kļuvusi vakanta.

Briedis un viņa komanda pieļāva, ka WBO varētu pieņemt šādu lēmumu, taču tas latvieša plānus nekādi nemainīs, jo viņam prioritāte šobrīd ir WBSS fināls. Briedis arī piedāvāja Glovackim revanša cīņu aizvadīt pēc WBSS fināla.

WBO izpildkomitejas balsojumā par titula atņemšanu Briedim balsoja 18 locekļi, bet divi bija pret.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!