Latvijas bokseris Mairis Briedis sestdien, 26. septembrī, Minhenē Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālā pārspēja kubieti Junielu Dortikosu un izcīnīja Muhameda Alī vārdā nosaukto trofeju. Tāpat latvietis ieguva Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempionu jostu un žurnāla "The Ring" titulu.

Briedis Minhenē Dortikosu pārspēja pēc punktiem. Tiesneši lēma, ka Briedis bija pārāks ar 117:111, 114:114, 117:111.

Visas cīņas garumā Briedis ringā bija nedaudz aktīvāks un kontrolēja cīņas gaitu, biežāk trāpot sitienus. Dortikoss tā arī īsti nespēja izmantot savu spēcīgo sitienu. Tiesneši ar nevienbalsīgu lēmumu par uzvarētāju nosauca Briedi.

Briedis pēc šīs cīņas savā karjerā izcīnījis 27 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu, un piedzīvojis vienu zaudējumu. Dortikoss 26 cīņās uzvarējis 24 reizes un 22 reizes pretinieku uzvarējis ar nokautu. Šis kubietim bija otrais zaudējums karjerā.

Šajā WBSS turnīrā Briedis pirmajā kārtā pārspēja Vācijas boskeri Noelu Gevoru, bet pēc tam pusfinālā skandalozā cīņā pieveica poli Kšištofu Glovacki.

Briedim iegūtais IBF čempiona tituls ir trešais karjerā. Iepriekš viņš bijis arī Pasaules boksa padomes (WBC) un Pasaules boksa organizācijas čempions.

Briedis kļuva par otro Muhameda Ali trofejas ieguvēju smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg). Pirmais čempions šajā svara kategorijā bija Oleksandrs Usiks, kurš 2018. gadā pusfinālā pārspēja tieši Briedi.

Portāls "Delfi" piedāvāja cīņas teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!