Foto: DELFI

Latvijas bokseris Mairis Briedis arī Pasaules Boksa supersērijas (WBSS) fināla cīņu pret kubieti Junieru Dortikosu aizvadīs Rīgā, vēsta turnīra organizatori.

Fināla cīņa Rīgā risināsies 21. martā.

"Nespēju sagaidīt finālu," teica Briedis. "Ir fantastiski, ka Latvija var uzņemt šāda līmeņa cīņu. Miljoniem cilvēku skatīsies, kas notiks "Arēnā Rīgā." Finālā būs aizraujoša cīņa, jo tajā tiksies labākie smagā svara bokseri uz planētas. Likmes ir tik augstas mums abiem, jo vēlamies uzvarēt turnīrā."

Dortikoss, kuram piešķirta iesaukta "Nokauta Dakteris", sev ierasti bija skaļš savos paziņojumos: "Briedi, tu sevi labāk sagatavo karam. "Dosim faniem visā pasaulē vienu no visu laiku labākajām cīņām. Cīņas vakarā tu uzzināsi, kāpēc mani sauc par "Nokautu Dakteri". Mans vārds jau ir iegravēts Muhameda Ali vārdā nosauktajā trofejā."

Briedis un Dortikoss uzvarējuši supersērijas pusfinālus, iegūstot iespēju iekļūt to bokseru ekskluzīvajā klubā, kuri ieguvuši Ali trofeju. Briedis ceturtdaļfinālā Čikāgā pēc punktiem uzvarēja Noelu Gevoru. Briedis 15. jūnijā WBSS pusfinālā, kas arī notika Rīgā, pieveica Glovacki un izcīnīja Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempionu jostu, taču latvietis šajā cīņā pretiniekam izdarīja sitienu ar elkoni. Poļa pārstāvji iesniedza apelāciju WBO, un sākās garš process, lai noteiktu, kurai pusei ir taisnība. Šī lieta noslēdzās ar to, ka latvietim tika atņemta WBO josta.

Arī Dortikosam bijuši līdzīgi panākumi - viņš Čikāgā pēc punktiem pārspēja Mateušu Masterņaku, bet Rīgā 10. raundā nokautēja savu amerikāņu oponentu Endrū Tabiti. Turklāt šo nokautu vairāki mediji atzina par "Gada nokautu".

Līdz ar to finālā abi bokseri necīnīsies par WBO jostu. Finālā abi cīnīsies ne tikai par Muhameda Ali trofeju, bet arī par Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempionu jostu, kas šobrīd pieder Dortikosam, un žurnāla "Ring" jostu.

"WBSS otrās sezonas noslēgums būs fantastisks," teica turnīra organizators Kalle Zauerlands. "Ir laiks noskaidrot čempionu smagā svara kategorijā."

"Un mēs esam ļoti lepni rīkot mūsu pirmā smagā svara kategorijas finālu vienā no pasaules jaunajām boksa galvaspilsētām. "Arēna Rīga" ir viena no skaļākajām boksa arēnām, un šoreiz fanus sagaida šī sporta svarīgākais notikums - cīņa par Muhameda Ali trofeju. Kā mēs esam pieraduši, tas, kurš beigās virs galvas pacels trofeju, kļūs par šī sporta megazvaigzni un bokseri, kuru vēlēsies pārspēt jebkurš. Gan Briedim, gan Dortikosam ir spēks un prasmes, lai iegūtu šo unikālo statusu," uzsver Zauerlands.

Žurnāla "Ring" redaktors Toms Grejs norāda: "WBSS un žurnālam "Ring" ir kopējs mērķis - mēs cenšamies noskaidrot labāko cīkstoni katrā svara kategorijā. Mairis Briedis un Juniers Dortikoss tiksies WBSS pirmā smagā svara kategorijas finālā, un, tā kā Oleksands Usiks pārgājis uz smagsvaru kategoriju, šī cīņa noskaidros šīs jostas ieguvēju 90,7 kilogramu kategorijā. Kārtējo reizi uz likmes tiks likta Ali trofeja un žurnāla "Ring" tituls, un boksa līdzjutējiem būs iespēja baudīt pasaules labāko boksu."

Kā iespējamā finālcīņas norises vieta iepriekš tika minēta arī Lasvegasa, Losandželosa, kā arī Saūda Arābija.

Briedis boksera karjerā izcīnījis 26 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu. Vienīgo zaudējumu viņš piedzīvoja WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā ukrainim Oleksandram Usikam.

Dortikoss izcīnījis 24 uzvaras un piedzīvojis vienu zaudējumu. Viņš WBSS pirmās sezonas pusfinālā piekāpās krievam Muratam Gasijevam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!