Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis, gatavojoties Pasaules Boksa supersērijas (WBSS) cīņai pret poli Kšištofu Glovacki, lielāku uzmanību pievērsīs tieši boksa elementu uzlabošanai un nedaudz mazāk strādās pie fiziskās sagatavotības treniņiem. Līdz šim lielāka uzmanība tika pievērsta fiziskajiem treniņiem, tāpēc Briedis preses konferencē noteica, ka boksu mācīsies no jauna.

Briedis un Glovackis savstarpējo cīņu par vietu WBSS finālā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg) aizvadīs Rīgā 15. jūnijā.

"Visiem ticīgajiem un neticīgajiem varu pateikt, ka gan boksa dievs, gan mūsu ticības Dievs ir redzējis un sajutis tās emocijas, kuras latvieši var radīt "Arēnā Rīga" un ārpus tās. Tas ir liels pagodinājums gan man, gan manai tautai, kas šāds šovs var notikt Latvijā," preses konferencē teica Briedis.

Pēc iepriekšējās cīņas pret Noelu Mikaeljanu Briedis stāstīja, ka viņam labāko sniegumu traucēja parādīt savainojumi, bet tagad viņam jau izdevies savest savu veselību kārtībā.

"Veselības stāvoklis nu jau ir nostabilizējies. Pamazām trenējamies, sāku boksu apgūt no jauna. Iepriekš lielu uzmanību pievērsu fiziskajiem treniņiem, bet piemirsām par pašu boksu. Tagad sākam pievērst uzmanību boksam. Stilu nemainīsim, vienkārši fizisko sagatavotības treniņu daudzumu nedaudz samazināsim, jo bokss iepriekš treniņos noplaka. Tā mums ir jauna stratēģija," Latvijas labākais bokseris turpināja.

"Mēs abi ar Glovacki esam noskaņojušies uz uzvaru. Pretinieks man ir spēcīgs, taču man supersērijā nekad nav bijušu viegli pretinieki. Redzēsim skaistu boksu. Ne tikai man, bet arī faniem būs ko pasvīst," piebilda Briedis.

Brieža menedžeris Raimonds Zeps stāstīja, ka Briedis sagatavošanās posmu divarpus līdz trīsmēnešu garumā aizvadīs Latvijā, jo šeit ir pieejams viss nepieciešamais. Tāpat treneris Dmitrijs Šiholajs esot iezīmējis vēlamos sparinga partnerus.

Briedis uz preses konferenci bija ieradies savā policijas formā, jo viņš uz turieni atsteidzās no darba. Tā kā līdz cīņai vēl diezgan tālu, tāpēc vēl nav aizgājis atvaļinājumā un pilda savus darba pienākumus.

Glovackis apstiprināja Brieža teikto, ka viņa mērķis ir tikai uzvara.

"Briedis ir izcils cīnītājs. Nav šaubu, ka šī būs grandioza cīņa ar labu atmosfēru. Darīšu visu, lai uzvarētu šajā cīņā," sacīja Glovackis, kurš Rīgā aizvadīja "undercard" cīņu pirms Brieža un Maika Peresa dueļa. "Zinu, kāda būs atmosfēra Rīgā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!