Foto: F64

Latvijas vadošais bokseris Mairis Briedis būs Pasaules boksa supersērijas (WBSS) smagā svara fināla cīņas starp Oleksandru Usiku un Muratu Gasijevu rezervists, sestdien preses konferencē paziņoja turnīra rīkotājs Kalle Zauerlands.

Tas nozīmē, ka Usika vai Gasijeva savainojuma gadījumā Briedis varēs cīnīties par WBSS čempiona jostu. Savukārt, ja abi finālisti būs gatavi cīnīties, Latvijas labākais bokseris piedalīsies tā sauktajā "undercard" cīņā, kas notiks pirms vakara galvenās cīņas. WBSS fināls risināsies maijā Saūdas Arābijas pilsētā Džedā.

"Pēc lieliskā WBSS pusfināla esmu priecīgs paziņot, ka Briedis būs fināla rezervists. Man šķiet, ka šis ir lielisks veids, kā viņš var atgriezties augsta pasaules boksa elitē. Pēc šāda sāpīgā zaudējuma viņš pierādījis savu raksturu," teica WBSS organizators Zauerlands.

"Traumas mēdz gadīties, tāpēc rezervista loma ir ļoti liela, jo tas mums ļauj neatcelt cīņas. Viņa pretinieks "undercard" cīņā būs spēcīgs, jo cīņa notiks uz lielas skatuves. Pagaidām pretinieks nav zināms, bet paziņojums varētu būt tuvāko divu vai trīs nedēļu laikā," sacīja Zauerlands.

Pats Briedis sacīja, ka kļūšana par WBSS fināla rezervistu un piedalīšanās "undercard" cīņā šobrīd bija labākais no piedāvājumiem.

"Tās ir fantastikas ziņas, jo mēs esam atpakaļ pasaules līmeņa šovā. Es trenējos un laboju kļūdas, lai pilnveidotos un kļūtu spēcīgāks. Pēc zaudējuma pusfinālā bija sajūta, ka būtu dabūjis ar slapju lupatu pa seju. 10 gadus nebiju zaudējis, bet tagad viss sākas no jauna. Iešu uz priekšu tuvākos divus vai trīs gadus strādāšu ar simtprocentīgu atdevi," skaidroja Briedis. "Protams, gribētos boksēties arī Rīgā, kur maijā notiks LNK cīņu šovs, taču tagad tas būs iespējams, ja LNK sadarbosies ar Zauerlandu."

Tagad Briedis jau uzsācis pilnvērtīgu treniņnometni, bet viņa komandā notikušas izmaiņas, jo Sandis Kleins vairs nestrādā kā galvenais treneris, bet gan kā fiziskās sagatavotības treneris. Briedis šobrīd trenējas jaunā trenera Dmitrija Šiholaja vadībā un pagaidām ir apmierināts ar darba procesu.

Briedis savā karjerā aizvadījis 24 cīņas, kurās piedzīvojis vienu zaudējumu, bet 18 uzvaras viņš guvis ar nokautu. Vienīgo zaudējumu latvietis piedzīvoja Pasaules boksa supersērijas (WBSS) pusfinālā, piekāpjoties ukrainim Oleksandram Usikam un nenosargājot savu Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona jostu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!