Foto: DELFI

Latvijas bokseris Mairis Briedis preses konferencē pirms 21. martā gaidāmās Pasaules Boksa supersērijas (WBSS) fināla nepalika parādā atbildi kubietim Junielam Dortikosam, kurš iepriekš solīja latvieti nokautēt.

Jau vēstīts, ka Dortikoss otrdien ieradās Rīgā un solīja, ka Briedi WBSS fināla cīņā nokautēs.

"Būs laba cīņa, pretinieks ir labs. Es ceru, ka viņš nav balamute, jo mēs gatavojamies ļoti spēcīgi, kā jau vienmēr. Paldies Dievam, ka cīņa būs Rīgā, jo tas man ir ļoti nozīmīgi. Tas dod papildus motivāciju un atbildību," sacīja Briedis.

Savukārt Dortikoss bija ļoti pateicīgs organizatoriem, ka viņam dota iespēja cīnīties arī WBSS otrajā sezonā. "Esmu priecīgs būt Latvijā, šeit jūtos kā mājās. Iepriekš man šeit izdevās lieliska cīņa, domāju, ka jūs redzēsiet "KO Dakteri" darbībā," sev ierasti savu iesauku apspēlēja Dortikoss. "21. martā pasniegšu dāvanu Briedim. Muhameds Ali ir sporta ikona, esmu pagodināts, ka varu cīnīties par viņa vārdā nosaukto trofeju. Uz trofejas jau ir mans vārds."

"Kādreiz mana iesauka bija "Traumatologs". Tagad sanāk, ka ringā satiksies divi dakteri," sacīja Briedis. "Ja runājam par dāvanām, tad lai viņš paņem līdzi savu IBF jostu."

Briedis boksera karjerā izcīnījis 26 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu. Vienīgo zaudējumu viņš piedzīvoja WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā ukrainim Oleksandram Usikam. Dortikoss izcīnījis 24 uzvaras un piedzīvojis vienu zaudējumu. Viņš WBSS pirmās sezonas pusfinālā piekāpās krievam Muratam Gasijevam.

"Jau pagājušajā gadā WBSS notika divi lieliski un, iespējams, vēsturiski fināli," par iepriekšējām citām svara kategorijām teica turnīra organizators Zauerlands. "Rīgā cīnīsies divi labākie smagā svara kategorijas bokseri. Abi ir divkārtēji pasaules čempioni, tas būs īsts karš. Tas būs episks fināls."

"Tas būs lielākais sporta notikums Latvijā, jo visa planēta skatīsies šo fināla cīņu. Pirms pāris gadiem mēs teicām, ka Rīgu padarīsim par Eiropas Lasvegasu, un esam to izdarījuši. Esam ļoti lepni strādāt ar šiem diviem sportistiem, kuri cīnīsies par šo lielisko balvu," turpināja Zauerlands.

Briedis pauda apņēmību nepievilt savu līdzjutējus: "Tie būtu lieli svētki Latvijai, bet, lai uzvarētu, ir smagi jāstrādā un jāiegulda liels darbs, lai nepieviltu nevienu no jums. Cīņa nebūs viegla, bet nevar jau tagad pateikt, kāda īsti tā būs. Kurš labāk izpildīs mājasdarbu, tas arī uzvarēs," uzsvēra latvietis.

Briedis WBSS finālam gatavojas Latvijā, un viņš ir priecīgs par šādu ziemu, jo laika apstākļi ir pateicīgi sportam. Tāpat viņam šī būs pirmā cīņa kopš aiziešanas no darba policijā. "Tagad ir vieglāk, koncentrējamies tikai uz savu darbu, kas ir bokss," sacīja latvietis. "Atbildība ir liela, uz spēles likta šāda trofeja. Ir jāsagatavojas ļoti labi. Būtu muļķīgi, ja es pret to attiektos neatbildīgi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!