Foto: F64

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis pirms 15. jūnijā gaidāmās Pasaules boksa supersērijas (WBSS) pusfināla cīņas "Arēnā Rīga" pret Polijas pārstāvi Kšištofu Glovacki uzsvēris vēlmi ļaut Latvijai ar viņu lepoties, vēsta organizētāji.

Briedis un Glovackis smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg) sacentīsies par vietu finālā, kurā uzvarētāju sagaidīs amerikāņa Endrū Tabiti un Kubas boksera Junieru Dortikosu cīņas veiksminieks. Arīdzan šī cīņa notiks "Arēnā Rīga".

"Tas būs pasaules labākā boksa šovs, vienā naktī notiekot divām grandiozām cīņām, kā arī pirmīt cīnoties visiem vietējiem talantiem, kuri vēlēsies parādīt savu labāko sniegumu šādā lielā notikumā," par gaidāmajām cīņām izteicās pats Briedis.

Latvietis jau pirmajā boksa supersērijas sezonā aizvadīja divas cīņas "Arēna Rīga" skatītāju priekšā. Vispirms 2017. gada septembrī Briedis ceturtdaļfinālā pēc punktiem pieveica kubieti Maiku Peresu, bet 2018. gada janvārī mājiniekam pusfinālā nācās atzīt ukraiņa Oleksandra Usika pārsvaru.

"Patiesi nevaru sagaidīt vēl vienu iespēju tikt līdz finālam. Tas notiks manas tautas priekšā, cīņā, kuru skatīsies visā pasaulē. Darīšu visu, ko varēšu, lai Latvija ar mani lepotos," gaidāmo cīņu komentēja Briedis.

Vietu pusfinālā latvietis nopelnīja 2018. gada novembrī Čikāgā, kad bokseris pēc punktiem pieveica Vācijas bokseri Noelu Mikaeljanu. Savukārt Glovackim ceļā bija stājies Krievijas bokseris Maksims Vlasovs.

"Glovackis ir ļoti labs bokseris ar ļoti spēcīgu sitienu. Vēstījumus viens otram gan nodosim ringā. Šobrīd koncentrējos tikai uz sagatavošanos cīņai. Vienmēr cenšos izpildīt to, ko no manis sagaida treneri. Strādājam pēc sagatavotā plāna un līdz šim viss gājis labi," lieki runāt par pretinieku nevēlējās Briedis.

Portāls "Delfi" jau ziņojis par Brieža treniņnometnes uzsvariem. Sadarbības atsākšana ar treneri Vasīliju Čerņigovu latvietim ļāvusi papildināt sitienu kombināciju un māņkustību arsenālu.

"Savā karjerā vienmēr esmu gājis soli pa solim, un nākamais solis ir cīņa pret Glovacki. Tā ir vienīgā lieta, par ko šobrīd domāju. Kā jau teicu, darīšu jebko, lai padarītu Latviju lepnu," noslēgumā teica Briedis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!