Foto: DELFI

Latvijas bokseris Mairis Briedis sestdien Pasaules Boksa supersērijas (WBSS) pusfināla piedzīvoja savu pirmo zaudējumu karjerā un neaizstāvēja savu Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona titulu.

Briedis šajā cīņā piedzīvoja zaudējumu pēc punktiem. Tiesneši lēma, ka Briedis zaudēja ar 114:114, 113:115, 113:115. Līdz ar to Usiks nosargāja savu Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempionu titulu, kā arī ieguva Brieža WBC čempiona titulu. Tāpat ukrainis iekļuva Pasaules Boksa supersērijas finālā.

Briedim šis bija pirmais zaudējums karjerā. Pēc šīs cīņas Briedis izcīnījis 23 uzvaras un piedzīvojis vienu zaudējumu, savukārt Usiks guva 14. panākumu, no kuriem 11 gūti ar nokautiem.

Briedis cīņas sākumā ringā darbojās aktīvi un nekautrējās doties uzbrukumā, trāpot vairākus labus sitienus, tomēr pēc piektā raunda pieauga Usika aktivitāte ringā. Ukrainis droši devās uzbrukumā, bet Briedis ilgu laiku nepieļāva tiešus trāpījumus. 10. raundā Usikam izdevās labs uzbrukums, kurā viņam izdevās "tīrs" sitiens, un Briedis pēc šīs epizodes likās nedaudz savārdzis, tomēr noslēgumā viņš sakopoja spēkus un arī sāka meklēt iespējas, un daži trāpījumi izdevās. Abi bokseri skaistā cīņā aizvadīja 12 raundus, un tiesneši nelielu priekšroku deva Usikam.

Usiks WBSS finālā tiksies ar krieva Murata Gasijeva un Kubas boksera Juniera Dortikosa pāra uzvarētāju. WBSS fināls risināsies Saūda Arābijas pilsētā Džidā.

Portāls "Delfi" piedāvāja teksta tiešraidi no "Arēnā Rīga" notikušā boksa vakara.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!