Foto: F64

Latvijas vadošais bokseris Mairis Briedis turpina atbilstošā režīmā gatavoties Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālcīņai pret kubieti Junieru Dortikosu, Latvijas Televīzijas raidījumam "Sporta Studija" skaidroja bokseris.

Cīņa, kas sākotnēji bija paredzēta 21. martā Rīgā, pandēmijas dēļ tika atlikta uz 16. maiju, bet arī šajā datumā tā nevarēja norisināties "Arēnā Rīga". Briedis šobrīd tai turpina gatavoties.

"Tādā vieglā režīmā visu to darījām, jo kā nekā man jau ir 35 gadi," stāsta Briedis. "Pēc trim mēnešiem atnākt ar resnu vēderu – nu, trener, sāksim. Tur neko nevar sākt vairāk. Tur būtu jābeidz. Tāpēc mēs visu laiku uzturam tādu formu, lai tā būtu uz 30, 40 procentiem. Lai pēc tam, kad sākas nometne, var iet uz pilnu klopi."

Sportists, kurš atzīst, ka cīņas atlikšanas dēļ jūtas "uzvilcies", trenējas pie baltkrievu speciālista Dmitrija Šiholaja.

"Visi ir gatavi, jo jebkurā brīdī var pateikt, ka pēc diviem mēnešiem jācīnās. Mums ir atrunāts līgumā, ka viņiem tas obligāti jāpaziņo divus mēnešus pirms cīņas. Ja mēs sāktu no nulles, būtu vajadzīgi trīs četri mēneši. Tāpēc mēs uzturam to formu, lai uzreiz varam ielekt nometnē," skaidro Briedis.

Latvijas Televīzija min iespējamību, ka cīņa varētu būt augusta beigās, bet skatītāju rindās būtu vieta vien ierobežotam skaitam līdzjutēju. Par šī faktora īpatnībām Briedim vēl nav viennozīmīga atbilde.

"Redzēsim, vai būs grūtāk vai vieglāk. Pēc tam varēšu pastāstīt. Tam tikai psiholoģiski jāgatavojas – kāds būs iznāciens un sajūtas ringā. Tas ir pavisam savādāk, kad ir cilvēki," spriež sportists.

Savukārt motivāciju treniņiem Briedim palīdz sagādāt treneris Dmitrijs Šiholajs, kurš arīdzan apņēmies iegūt Latvijas pilsonību.

"Ir kaut kādi mērķi un motivācija, kas neļauj šajā situācijā padoties. Neteikšu kādi. Trenerim tagad piedzimusi meitiņa. Principā nevaru arī tagad viņu un viņa ģimeni pievilkt. Viņš ir ieguldījis ļoti daudz laika," saka Briedis.

Šīs sezonas supersērijas abas pusfināla cīņas 2019. gada 15. jūnijā notika Rīgā. Vispirms finālā pēc panākuma pār ASV bokseri Endrū Tabiti iekļuva Juniers Dortikoss, bet drīz pēc tam skandalozā cīņā Briedis pārspēja Kšištofu Glovacki no Polijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!