Foto: F64

Lai arī Latvijas bokseris Mairis Briedis būs pārliecinošs favorīts cīņā "Arēnā Rīga" pret vācieti Artūru Mannu, viņš uzsver, ka šajā sporta veidā ir jārespektē jebkurš pretinieks, sacīja latvietis intervijā cīņas organizatoriem.

Briedis 16.oktobrī "Arēnā Rīga" cīnīsies ar Mannu. Abi bokseri cīnīsies par Briedim piederošo Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostu smagajā svara kategorijā (līdz 90,7 kg).

Neilgi pirms šīs cīņas izskanējušas runas par to, ka Briedis nākotnē varētu cīnīties ar britu bokseri Lorensu Okoliju vai pāriet uz supersmago svaru, kur varētu aizvadīt revanšu pret Oleksandru Usiku. Latvijas labākais bokseris gan uzsver, ka viņš ir pilnībā koncentrējies cīņai ar Mannu.

"Es nekad neesmu nenovērtējis savus pretiniekus," viņš sacīja. "Manā pieredzē tas nav beidzies labi. Es vienmēr atceros, ka man ir jārespektē jebkurš pretinieks. Tas ir bokss, un Manns nav viegls pretinieks. Mana komanda ir izdarījusi mājasdarbu un izanalizējusi viņu, tāpēc zinām, ka pret viņu nebūs viegli."

Briedis "Arēnā Rīgā" nav cīnījies kopš 2019. gada jūnija, un viņš ļoti priecīgs, ka tautieši viņam sniegs atbalstu.

"Es zinu, ka cilvēki no visas Latvijas ieradīsies mani atbalstīt un izbaudīt vēl vienu aizraujošu boksa vakaru "Arēnā Rīgā"," teica Briedis.

"Esmu lepns pārstāvēt Latviju un cīnīties par saviem cilvēkiem. Es vienmēr izeju ringā un cenšos parādīt savu labāko sniegumu. Es nekad treniņos neslinkoju, jo zinu, ka man jāaizstāv savas jostas, lai atkal pēc cīņas tiktu pacelts Latvijas karogs."

36 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 27 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu. Viņš cietis vienu zaudējumu - WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku. Manns 18 cīņās svinējis 17 uzvaras, deviņas no tām ar nokautu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!