Latvijas bokseris Mairis Briedis savu nākamo cīņu varētu aizvadīt šīs vasaras beigās vai agrā rudenī, pirmdien teica sportista pārstāvis Raimonds Zeps.

Briedis septembra beigās Minhenē Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālcīņā uzvarēja kubieti Junielu Dortikosu un ieguva Muhameda Ali trofeju, Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostu pirmajā smagajā svarā un žurnāla "The Ring" jostu.

Pēc uzvaras turnīrā Briedis publiski paziņoja par nodomiem pāriet supersmagajā svarā, taču šo ieceri tik ātri vēl neizdosies īstenot, jo IBF čempionu jostas turētāju informējusi par nepieciešamību aizstāvēt savu titulu pret obligāto pretendentu poli Mihalu Cesļaku. Tas jāizdara visai ātri.

"Vasaras beigas vai agrs rudens sākums būtu pēdējais brīdis, kad tiks aizvadīta nākamā cīņa," Brieža plānus atklāj Zeps, kurš norādīja, ka piektdien IBF arī noteikusi obligāto pretendentu. "Nākamais pretinieks būs Cesļaks."

"Šobrīd visas iespējas ir atvērtas," par Brieža iespējamo svara kategorijas maiņu saka Zeps. "Mēs vēlāmies vienu, bet jāsaprot reālās iespējas. Nevaram ar galvu skriet sienā. Maira plāns aizvien ir pāriet uz supersmagsvariem."

Zeps norādīja, ka pārrunas par iespējamo cīņu starp abām pusēm plānotas šonedēļ. No Latvijas sportista puses pagaidām īpašu prasību nav, bet pārrunu laikā cīņas nosacījumi kļūs skaidrāki. Gadījumā, ja abām pusēm neizdosies vienoties par honorāriem, cīņas norises vietu un citām niansēm, IBF izsludinās konkrētās cīņas izsoli, kuras rīkošanas tiesībām varēs pieteikties ikviens interesents. Ierasti tās ir lielas televīzijas kompānijas vai sportam pietuvināti uzņēmumi.

"Salīdzinot, kā ir bijis pirms pandēmijas, un kā ir tagad, sarīkot cīņu nav tas vieglākais uzdevums. Ja iepriekš sākotnēji tika runāts par honorāriem un citām niansēm, tagad no sākuma cenšamies noskaidrot, kur un kā aizvadīt cīņu," pandēmijas ietekmi uz cīņas sportu min Zeps.

Brieža menedžeris neslēpa, ka kopš uzvaras supersērijā, komanda lūkojusies citu pretinieku virzienā, tomēr dažādu iemeslu dēļ Briedim ringā kāpt tā arī neizdevās. Sākotnēji Briedim šī gada pirmā cīņa bija plānota martā, bet Covid-19 pandēmijas dēļ tā tika atcelta. Vēlāk bijusi iecere jūlijā aizvadīt cīņu ASV, bet tagad visa uzmanība jāvelta IBF jostas aizstāvēšanai.

Pagājušā gada novembrī Briedis vieglā formā izslimoja Covid-19, bet jau līdz decembrim bija atsācis treniņus. Latvijas vadošais bokseris līdz šim sevi uzturējis labā formā, jo cīņas bija plānotas gan martā, gan jūlijā.

Runājot par nākotnes plāniem, Zeps atklāja, ka gada laikā Briedim vēlams būtu aizvadīt 2-3 cīņas. Ņemot vērā, ka pirmais pusgads jau apritējis, šogad nav plānots aizvadīt vairāk par divām cīņām.

36 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 27 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu. Viņš cietis vienu zaudējumu - WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!