Foto: LETA

Latvijas bokseris Mairis Briedis pirms Pasaules Boksa supersērijas (WBSS) pusfināla cīņas ar ukraini Oleksandru Usiku nedomā par to, cik daudz naudas nopelnīs, jo vēlas pierādīt savai tautai, ka tā spēj visu, latvietis sacīja oficiālajā preses konferencē pirms cīņas.

Brieža un Usika cīņa Rīgā risināsies 27. janvārī. Šī boksa cīņa būs ievērības cienīga ar to, ka notiks titulu apvienošana. Briedis aizstāvēs savu Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu, kā arī centīsies iegūt Usika īpašumā esošo Pasaules Boksa organizācijas (WBO) jostu.

"Es cīnīšos, lai pierādītu sev, savai ģimenei un skatītājiem. Visi runā par naudu, bet man tā nav pirmajā vietā, es vēlos pierādīt savai tautai to, ka mēs varam," patriotiski noskaņots bija Briedis, kurš turpinājumā stāstīja par spriedzi pirms cīņas. "Mana komanda dara visu tā, lai man nebūtu par spiedienu jādomā. Visas obligātās lietas izdarām ātri. Mēs riņķī apkārt nekur nestaigājam, domājam tikai par cīņu."

Briedis aizvadījis trīs mēnešu garu treniņnometni, kurā centās pieslīpēt savu boksēšanās tehniku.

"Boksā neko jaunu nevar izdomāt, jo ir trīs sitieni – taisnais, labais, kreisais. Piestrādājām pie savām kļūdām, kuras pieļāvām iepriekšējā cīņā. Cerams, ka tās būs izlabotas," skaidroja latvietis.

Brieža treneris Sandis Kleins apzinās, ka šī būs Brieža svarīgākā cīņa karjerā, tāpēc arī treniņnometne bija ļoti nopietna. "Mēs zinām, ka statistika ir pret Mairi, bet mēs esam gatavi to salauzt," teica Kleins.

Pie vārda tika arī Brieža menedžeris Als Siesta: "Mēs esam pagodināti šeit atrasties. Esmu lepns par Mairi un Sandi. Mēs darīsim visu, lai izcīnītu uzvaru."

Savukārt Usiks preses konferencē bija jautrā noskaņojumā un savā uzrunā pauda prieku par to, cik skaista ir šī ceturtdiena. Viņš arī bija apņēmības pilns ringā parādīt visu, ko viņš sagatavojis treniņnometnē. "To visu varēs redzēt sestdien," detaļās neieslīgstot, sacīja Usiks.

"Es pat nezinu, ko teikt. Mēs nevaram sagaidīt cīņas dienu. Esam gatavi. Varēs redzēt skaistu cīņu, jo ringā dosies divi pasaules čempioni," uzsvēra Usika treneris Sergejs Vatamaņuks.

Savukārt Aleksandrs Krasjuks, kurš ir Usika pārstāvis, pastāstīja, ka pirms pāris gadiem abi ar Alu Siestu pārrunāja Brieža un Usika cīņu.

"Mēs bijām soļa attālumā no cīņas Kijevā, bet pēdējā brīdī kaut kas mainījās. Taču ar Alu Siestu mēs vienojāmies, ka starp šiem bokseriem cīņa notiks. Tagad viņi cīnās par diviem tituliem. Daudzi prasa par izredzēm, un totalizatoru kompānijas saka, ka Usikam ir priekšrocības, bet es nepiekrītu. Es gribu priekšroku dot Briedim, kurš būs Usika spēcīgākais pretinieks gan tehniskajā, gan fiziskajā ziņā. Es domāju, ka šīs cīņas uzvarētājs uzvarēs visā turnīrā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!