Latvijas bokseris Mairis Briedis pēc piedzīvotā pirmā zaudējuma profesionālajā karjerā atzina, ka Pasaules boksa supersērijas (WBSS) pusfināla cīņā pret ukraini Oleksandru Usiku viņu iegāza pārāk lielais mierīgums.

Ziņojām, ka Briedis, aizvadot vienu no pasaules boksā pēdējos gados ievērojamākajām cīņām, WBSS pusfinālā pēc punktiem piekāpās Usikam. Līdz ar šo neveiksmi Briedis zaudējis Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu, ko tagad savai Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostai pievienojis ukrainis.

"Cerams, ka cīņa patikās visiem. Pretī bija spēcīgs bokseris. Pirmo reizi man pretī bija tāds sportists. Varbūt biju pārāk mierīgs, un tas varbūt mani nedaudz iegāza. Tagad arī esmu tikpat mierīgs. Vajadzēs atkārtot šo cīņu, un ceru, ka tāda cīņa notiks," sacīja Briedis neilgi pēc neveiksmes.

Mairis daudz nekomentēja tiesnešu lēmumu, ar kuru neapmierināti bija daudzie "Arēnā Rīga" sanākušie skatītāji. "Tiesnešiem labāk redzēt no malas. Es jau neredzēju cīņu no malas. Man ir stimuls trenēties, gatavoties cīņām. Ceru, ka būs atkārtota cīņa, un varēsim labāk sagatavoties."

Pirms cīņas pret Usiku latviešu bokseris izteica cerību, ka mačs varētu iekļūt pasaules boksa slavas zālē. Runājot pēc cīņas, Briedis pauda cerību, ka tā būs, jo cīņa bija aizraujoša un interesanta.

Savukārt Brieža treneris Sandis Kleins uzskata, ka šajā cīņā nebija uzvarētāja. "Te bija līdzīga cīņa. Divi pasaules čempioni. Es neredzu, ka Mairis būtu zaudējis vai Oleksandrs uzvarējis. Tas ir mans personiskais uzskats. Bija momenti, kad teicu Mairim vairāk darīt, tad būtu bijuši pārliecinošāki. Bija momenti, kad viņš nenostrādāja."

Kleins pauda uzskatu, ka pirms cīņas vairāk tika runāts par Usiku, bet Brieža komanda bija klusāka. Šoreiz varbūt kaut kur zemapziņā tiesnešiem tas arī nostrādājis, jo Usika uzvārds bijis biežāk dzirdams, bilda Kleins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!