Latvijas bokseris Mairis Briedis intervijā Polijas medijam "przegladsportowy.pl" atzinis, ka pēc Pasaules Boksa supersērijas (WBSS) fināla pret Junieru Dortikosu labprāt dotu iespēju pusfinālā pieveiktajam Kšištofam Glovackim aizvadīt revanša cīņu.

Briedis pagājušā gada 15. jūnijā WBSS pusfinālā Rīgā pieveica Glovacki, taču latvietis šajā cīņā pretiniekam izdarīja sitienu ar elkoni. Polijas sportista pārstāvji iesniedza apelāciju Pasaules Boksa organizācijā (WBO), kuras komisija starp abiem bokseriem nozīmēja revanša cīņu.

Organizācija lēma, ka cīņai būtu jānotiek 120 dienu laikā, taču Briedim šo laika termiņu ievērot neļāva gaidāmais fināls pret Dortikosu. Latvijas bokserim turklāt tika atņemts WBO čempiona tituls.

35 gadus vecais bokseris pirms gaidāmā WBSS fināla Rīgā gan atzinis, ka labprāt vēlreiz kāptu ringā pret Glovacki. Ja Briedis un Dortikoss 21. martā noteiks Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempionu jostu, kas šobrīd pieder Dortikosam, kā arī žurnāla "Ring" jostu, Glovackis martā sagaidāmā cīņā ar Lielbritānijas pārstāvi Lorensu Okoliju noteiks vakantās WBO jostas likteni.

"Būtu labi, ja mēs ar Kšistofu varētu atkal tikties jau kā pasaules čempioni," Polijas portālam teicis Briedis. "Ja mēs uzvarēsim nākamās cīņas, līdzjutēji noteikti vēlēsies revanšu. Dzirdēju, ka Glovackis varētu cīnīties nedēļu pēc manis. Šobrīd mums gan jābūt labi gataviem nākamajiem dueļiem."

Latvijas sportists intervijā neslēpa, ka pēc cīņas ar Glovacki ne tikai viņš, bet arī boksera sieva saņēmusi dažādas nepatīkamas ziņas no Polijas sportista līdzjutējiem. Briedis gan uzsver, ka neņem to ļaunā, kā arī vēlētos tieši Polijā aizvadīt atkārtotu cīņu.

"Kas gan būtu labāk Polijas līdzjutējiem, kā Kšištofa sapņa piepildīšana cīnīties pilnā stadionā? Es arī vēlētos piedalīties notikumā ar tādu atmosfēru. Tas būtu lieliski! Redzēsim, vai tas varēs piepildīties. Nevēlos teikt "hop" pirms neesmu pārlecis pāri Dortikosam," klāstījis sportists, kurš uzsvēra, ka Polijas iedzīvotāju skaits ļautu noorganizēt varenu pasākumu.

Briedis intervijā vairākkārt arī pievērsās Rīgas cīņas skandalozajai epizodei, kurā Glovackis latvietim iesita pa pakausi, Briedim uzreiz atbildot ar sitienu ar elkoni.

"Ja Kšistofs būtu uzvedies kā džentlmenis, nekas nebūtu noticis. Pats cīņās cenšos būt džentlmenis. Kad redzu, ka pretinieks pagriezis savu muguru, es viņam nesitu pa galvu, lai gan varētu tā izdarīt. Manas darbības tika vērtēta kā sliktas. Taču tieši man pirmajam iesita pa pakausi," skaidroja latvietis, kurš gan lielo ažiotāžu ap notikušo dēvē par ieguvumu boksam.

Konkrētu gala vārdu par to, ka cīņa patiešām notiks, Briedis gan vēl nevēlējās dot.

"Tika lemts, ka jācīnās atkal 120 dienu laikā. Pat, ja vēlētos dot viņam revanša iespēju, tas nebūtu iespējams gaidāmā fināla dēļ. Laužot līgumu ar WBSS, nopelnītu sodu, kas būtu lielāks nekā cīņas honorārs. Kam man tas vajadzīgs? Mana prioritāte ir pabarot savu ģimeni. Taču, ja viss labi noritēs, cīnīšos ar Glovacki," solīja Briedis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!