Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis Pasaules boksa supersērijas (WBSS) otrās sezonas pusfinālam pret Kšištofu Glovacki gatavojās citādākā treniņu procesā, kā arī viņa psiholoģiskais noskaņojums bija pozitīvāks, viņš atzina oficiālajā preses konferencē.

Briedis un Glovackis sestdien "Arēnā Rīga" cīnīsies ne tikai par vietu WBSS finālā, bet arī par Pasaules boksa padomes (WBC) un Pasaules boksa organizācijas (WBO) čempionu jostām smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg).

"Šī būs pavisam cita cīņa, un tā risināsies citos apstākļos," norādīja Briedis. "Viss ir pavisam citādāk – gan treniņu process, gan psiholoģiskais noskaņojums. Šī ir otrā iespēja, kas jāizmanto."

Preses konferencē Kšištofs Glovackis runājot par šo cīņu, izteicās, ka tas būs lielisks karš, bet Briedis šādam salīdzinājumam piekrist nevēlējās.

"Karš ir mazliet skaļi teikts, jo es ne ar vienu negribētu karot. Karš man ir sāpīgs jautājums. Cīņa būs spilgta un skatāma," uzsvēra latvietis. "Ja kāds man pirms desmit gadiem teica, ka Rīgā varētu notikt šāds pasākums, kurā atbrauc labākie sportisti pasaulē un uz cīņām liktas čempionu jostas, tad es tam neticētu. Tas man ir sapņa piepildījums."

Briedis arī sacīja, ka treneri ir apmierināti ar viņa veselības stāvokli, un viņš ir pilnībā gatavs cīņai. "Principā viss darbs ir izdarīts. Tagad ir jānāk ir uz atklātajiem treniņiem, preses konferencēm, svēršanās procedūru. Šī nedēļa ir viegls uzmundrinājums."

Uz šo cīņu Brieža komandā atgriezās treneris Vasīlijs Čerņigovs, un pats sportists par šo notikumu ir ļoti priecīgs.

"Šo notikumu varu salīdzināt ar pasaku par Sprīdīti. Es paceļoju pa pasauli un sapratu, ka nekur nav tik labi kā mājās. Vairāk mēs pielikām emocionāli. Tā bija otra trenera Dmitrija Šiholaja ideja, un tas bija lielisks papildinājums komandai. Fiziskās sagatavotības trenera Agra Freijas atgriešanās komandā arī ļoti daudz pielika fiziski un emocionāli," sacīja Briedis.

Savukārt Glovackis sacīja, ka nespēj sagaidīt sestdienu: "Es ticu, ka šī būs lieliska cīņa. Domāju, ka uzvarēšu. Man ir labas iespējas. Šī ir situācija, kad piepildās sapņi, jo ir iespēja apvienot čempionu jostas. Esmu pilnībā koncentrējies cīņai ar Briedi. Briedis ir mājinieks, bet vai tas ietekmēs cīņu, to redzēsim sestdien."

Sestdien "Arēnā Rīga" notiks WBSS pusfināla cīņas pirmajā smagajā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem). Pusfināla pāros Briedis tiksies ar Glovacki, bet otrā pusfinālā duelēsies kubietis Juniers Dortikoss un amerikānis Endrū Tabiti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!