Foto: F64
Latvijas labākā boksera Maira Brieža pretinieks piektdien aizvadītajā cīņā Beļģijas pārstāvis Ismails Abduls pārsteidzis ar savu izturību un raksturu, pēc dueļa sarunā ar sacīja Briedis.

Kā zināms, Briedis piektdienas vakarā Liepājā aizstāvēja savu čempiona jostu Starptautiskās Boksa asociācijas (IBA) versijā otrajā smagajā svarā, 12 raundu ilgā cīņā uzvarot Abdulu.

"Galva pēc cīņas šobrīd vēl nav tik skaidra, lai varētu visu pārdomāt un izanalizēt. Vēl atrodos Liepājā - aizbrauksim uz mājām un tad jau tiksim skaidrībā," izteicās Briedis. "Taču Abduls ir pieredzējis pretinieks un no viņa varēja gaidīt visādus pārsteigumus. Cīņu gan iesāku piesardzīgi, bet pēc tam jau sāku eksperimentēt. Fiziski šajā cīņā jutos labi, turklāt pēdējos raundos paātrināju savu tempu. Tiesa, man vēl nepieciešams piestrādāt pie tehnikas."

"Abduls šajā cīņā pārsteidza ar savu izturību un raksturu. Galva viņam šoreiz bija spēcīga, lai gan viņš caur rokām izlaida vairākus spēcīgus manus sitienus. Cīņas gaitā centos atkost Abdula vājās vietas. Acīmredzot vairāk vajadzēja sist pa korpusu. Viennozīmīgi, man vēl ir, kur piestrādāt," uzsvēra Briedis, kurš šonedēļ četras dienas mocījās ar vēdera vīrusu. Pats sportists uzskata, ka slimība atņēmusi aptuveni 20% no viņa snieguma. "Šis man tikai bija vēl viens pārbaudījums. Nekad arī neuzzināsim, kā cīņa būtu izvērtusies, ja vēdera vīruss mani šonedēļ nebūtu piemeklējis."

Sestdien Briedim iecerēts tikties ar savas komandas pārstāvjiem, lai turpinātu sarunas par karjeras tālāko attīstību, kas šobrīd ir visnotaļ neskaidra. "Raudzīsim, kādi būs piedāvājumi. Nevar jau strēbt karstu."

Briedis savā profesionālajā karjerā, ieskaitot "Bigger's Better" komercsacensības, uzvarējis 25 cīņās, 16 reizes pretinieku nokautējot, un cietis tikai vienu neveiksmi. Otrā smagā svara kategorija ir pēdējā pirms smagsvariem, un tieši tajā Briedis plānojis aizvadīt savu turpmāko karjeru.

Septembrī Briedis Vācijas pilsētā Frankfurtē ļoti pārliecinoši uzvarēja Ungārijas pārstāvi Čabu Fauru. Cīņa pret šo bokseri 29 gadus vecajam latvietim bija reitinga ieskaites cīņa, kurā galvenais uzdevums bija pilnībā atkopties no februārī gūtās rokas traumas un atgūt sacensību garšu ringā.

Pirms tam savu iepriekšējo cīņu Briedis aizvadīja jūlijā "Ķīpsalas" hallē, kad ar tehnisko nokautu uzvarēja ugandieti Džoiju Vegasu un tika pie Pasaules Boksa padomes (WBC) Baltijas čempiona jostas. Latvijas pārstāvim tā bija pirmā cīņa šajā gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!